Özdilek

Ekonomi

KOTO Meclisi’nde iftar kavgası

KOTO Temmuz ayı meclis toplantısında KOTO’nun verdiği iftarların meclis üyelerinden Volkan Yılmaz ve Ali Karslı tarafından eleştirilmesi gerginliğe neden oldu. Aidatları düşürdüklerini söyleyen KOTO Başkanı Murat Özdağ ise, “Buras

23 Temmuz 2014 Saat: 17:27
KOTO Meclisi’nde iftar kavgası
KOTO Meclisi’nde iftar kavgası

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), temmuz ayı meclis toplantısı KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Bülent Karagöz’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda il olarak KOTO Başkanı Murat Özdağ aylık faaliyet raporunu sundu. Toplantıda Özdağ, “Esnaf odalarında olduğu gibi KOTO’nun üyelerine kredi vermesi için gerekli girişimleri yaptık. Eğer olumlu sonuçlanırsa artık KOTO’da üyelerine kredi verecek” diye konuştu. KOTO’nun esnaf odalarında olduğu gibi üyelerine kredi vermek için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Özdağ, girişimlerin olumlu sonuçlanması halinde üyelerine kredi imkanı sunacaklarını söyledi.

 

KOTO’DAN ÜYELERİNE KREDİ
Özdağ, “Esnafımızın can suyuna ihtiyacı var. Esnaf odası üyelerine çok cüzi miktarlarda kredi imkanı var. Bizim de üyelerimize esnaf odası gibi kredi vermek amacıyla gerekli yerlerle iletişime geçtik ve talebimizi ilettik. Eğer bu talebimiz kabul görürse ilerleyen zamanda bizim odamızın üyeleri de esnaf odasında olduğu gibi bizim odamızdan kredi alabilecek. Üyelerimize bu hizmeti sunmak istiyoruz” diye konuştu. Özdağ ayrıca kuyumculuk sektörüne de dört ve altı aya kadar taksitlendirme imkanı getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

KOCAELİ BİRLİK SPOR SORUSU
Meclis üyelerinden Yusuf Erenkaya, meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alarak başkan Murat Özdağ’a “Kocaeli Birlikspor’un ortaklarındansınız. Ben size şunu sormak istiyorum. Murat Özdağ olarak mı oradasınız yoksa KOTO olarak mı oradasınız?” dedi. Erenkaya’ya cevap veren Özdağ, “Orada profesyonel bir yapı var. Ben şahıs olarak oradayım. Fakat Birlikspor’a oda başkanları da katılıyor. Şahsi yada kurumsal olarak katılımımın herhangi bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.

 

TOPLANTI GERİLDİ
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde KOTO’nun düzenlediği iftarlarla ilgili mecliste gerginlik yaşandı. Meclis üyelerinden Volkan Yılmaz ve Ali Karslı, iftarları organize eden yönetim kurulu üyesi Zihni Yılmaz’a “Bu toplantılar neden KOTO üyesi şirketler tarafından yapılmadı? Neden oda dışında tercihler yapıldı. Yoksa bir çıkar ilişkisi mi var? Ayrıca bu iftarlara katılan insanların yüzde 60’ı da oda üyesi değildi” şeklinde sorular yöneltmesi meclisi gerdi. Bunun üzerine yine iki meclis üyesi yönetim kurulu üyelerinin üsluplarının çok yanlış olduğunu söyleyince toplantıda bağrışmalar yaşandı.

YALANCILIKLA SUÇLADILAR
İki meclis üyesinin sözlerine cevap veren Zihni Yılmaz ise “Düzenlediğimiz iftarlarda teklifler aldık. Mesela geçen yıl oda üyesi işletmeler yüksek fiyat verdi ve oda üyesi restoranlarda yapamadık. Bu yıl da yine bütçemize göre davrandık” dedi. Fakat Ali Karslı ve Volkan Yılmaz, Zihni Yılmaz’ın açıklamalarından tatmin olmayıp Yılmaz’ı yalancılıkla suçladılar. Özdağ ise, “Bizi eleştirmeniz doğal. Fakat biz gerek oda işlerinde hep oturduk sizlerle karar verdik. Acil durumlarda bazı kararları tek başımıza aldık.. Oraya oda üyeleri geldi. Biz göreve geldik aidatı 110 liraya düşürdük bütçeyi 7 milyon liraya çıkardık. Burası para biriktirme değil. Böyle organizasyonlar yapılmalı ve yapılacaktır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat