Özdilek

Çevre

Körfez Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Atağı

Körfez’in ana arterlerine yerleştirilen 860 geri dönüşüm noktası ile kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar geri dönüşüme kazandırılacak.

18 Ağustos 2015 Saat: 13:54
Körfez Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Atağı
Körfez Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Atağı

Körfez Belediyesi, hem doğal kaynakları korumak hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına destek vermeyi sürdürüyor.

Körfez’in ana arterlerine yerleştirilen 860 geri dönüşüm noktası ile kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar geri dönüşüme kazandırılacak.

860 Geri Dönüşüm Noktası Belirlendi

Dünyada hammadde kaynaklarının günden güne azalması, değerlendirilebilir atıkların geri dönüşüm sürecine katılmasını ve böylece doğal kaynakların verimli kullanılmasını daha önemli hale getirdi. Geri dönüşüm çalışmalarına farklı projeler üreterek destek veren Körfez Belediyesi, elektronik atıklar ile ilgili projesinin ardından şimdi de değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti.

İlçe sınırları içerisindeki yaya trafiği, insan yoğunluğu ve kent estetiği göz önünde bulundurularak, ana arterler, parklar, okul ve muhtarlık binalarının uygun yerlerine geri dönüşüm kutuları yerleştirildi. Konulan geri dönüşüm kutularında kağıt-karton, plastik, metal ve cam olmak üzere 4 ayrı bölüm bulunuyor.

Genel Kitleye Hitap Edecek Projeler Üretiliyor

Kentin farklı noktalarına ve yeni mahallelerine kadar ulaştırılan geri dönüşüm kutularının haricinde kafes tellerde farklı noktalara yerleştiriliyor. Şimdiye kadar 15 kafes tel yerleştiren Körfez Belediyesi, önümüzdeki günlerde bu sayıyı arttırarak devam ettirecek. Körfez halkının cam materyalleri farklı kutulara atabilecekleri dönüşüm kutularından ise 45 adet yerleştirildi. Geri dönüşüm çalışmalarında birçok il ve ilçeye örnek olan Körfez Belediyesi, genel kitleye hitap etmek içinde ayrı bir proje oluşturdu. Muhtarlık alanları, okulların bulunduğu alanlar ve okul içerilerine konulan atık kutuları ile bitkisel atık yağların toplanması sağlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat