Özdilek

Siyaset

"Kocaeli ne zaman uyanacaksınız"

CHP Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Fahri Örengül, Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen parkomatlar hakkında açıklama yaptı.

10 Şubat 2016 Saat: 00:34
"Kocaeli ne zaman uyanacaksınız"
"Kocaeli ne zaman uyanacaksınız"
CHP Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Fahri Örengül, Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen parkomatlar hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Örengül, sözlerinin sonunda “Ey Kocaeli ne zaman uyanacaksın” sorusunu sordu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Fahri Örengül’ün açıklaması ise şöyle; "Parkomatları belediye kendisi çalıştıracakmış, ne trajikomik bir olay. İmar kanununa göre her inşaat ruhsatı öncesi mutlaka o binanın park alanı olma zorunluluğu var. Buna yapmayan kişiler belediyeye park ücreti ödüyorlar. Yani belediye aslında şu an ücretini aldığı yollar için önceden inşaat sahiplerinden park ücretlerini peşin almış durumda. Bu durumda kamuya açık alanların belediye tarafından paralı otopark olarak ilan edilerek kullanılması, yasaya aykırı olduğu gibi iki defa para tahsil etmek gibi vicdanlara da zarar bir uygulamadır. Belediyenin görevi yolları pazarlamak değil yurttaşlarına kapalı, açık oto parklar yaratmak olmalıdır. Ayrıca belediyelerin park harcamaları için özel hesapları olmak zorunda. Belediye haksız para tahsil ederken bu paraları bir hesapta toplayarak şehir içinde kapalı park yerleri yapmak zorunda. Hem parasını tahsil ettiğin yolları yeniden paralı park olarak işleteceksin, hem bu paraları olmadık yerlerde kullanacaksın, kapalı otoparklar yapmayacaksın,böyle bir şey olur mu. Ayrıca belediyeye yılda 2 milyar doların üzerinde gelen büyükşehir payı vs bulunduğuna göre belediye ne iş yapar,sadece para ve rant işleri ile mi uğraşır. Ey Kocaeli ne zaman uyanacaksın".

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat