Özdilek

Ekonomi

Zam yapmayan hükümete BES’ten tepki

Temmuz ayında memurlara zam yapılmamasına tepki gösteren BES, Kocaeli Defterdarlığı önünde basın açıklaması yaparak hükümete tepki gösterdi.

15 Temmuz 2014 Saat: 14:38
Zam yapmayan hükümete BES’ten tepki
Zam yapmayan hükümete BES’ten tepki

Memurlara enflasyon farkının ödendiği ve zam yapıldığı ay olan Temmuz’da, hükümetin maaşlara zam yapmaması tepki çekti. "Tarihte ilk defa kamu emekçilerine Temmuz’da zam yok" diyen KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, iş bırakarak Kocaeli Defterdarlığı önünde basın açıklaması yaptı. Davul zurna eşliğindeki halayla başlayan açıklamada memur maaşına zam yapmayan AKP hükümetine tepki verdi. Ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eyleme katılan memurlar, "İnsanca yaşanabilecek bir ücret" yazılı dövizler taşıdı.

 

"Direne direne kanacağız", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" şeklinde sloganların atıldığı eylemde basın açıklamasını BES Şube Başkanı Gülizar Ateş yaptı. "İnsanca yaşanabilecek bir maaş ve iş güvencesi istiyoruz" diyen Ateş açıklamasının devamında "Türkiye bugün bir ilki yaşıyor, evet tarihte ilk defa Temmuz ayında kamu emekçilerine zam yok. Kamu emekçilerinin gelir kaybı, görünenden daha çoktur. AKP iktidarı tahammül sınırlarını zorlamaya devam etmektedir. AKP’nin 12 yıllık iktidarında kamuda yarattığı eşitsizliklere karşı herkesi alanlarda olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Açıklamasını sürdüren Ateş, Memur-Sen Konfederasyonun hükümetin bile istediğinin altında bir toplu iş sözleşmesine imza attığını söyleyerek “Kara bir leke" dedi. Ateş, konuşmaşına şöyle devam etti: "2015 yılında verilecek yüzde 3+3 zammın bu yılın enflasyon farkını bile karşılamayacağı ortadadır. Yine iki yıl için imzalanan toplu sözleşmede kamu emekçilerinin maaş artışı dışında hiçbir sorunu ve talebi gündeme getirilmemiştir. Memur-Sen, hükümetin teklif ettiği artışın daha da altında bir artışa imza atarak sendikal mücadelede kara bir leke olarak yerini almıştır"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat