Özdilek

Eğitim

Başarılı gençler Büyükşehir ile Avrupa yolcusu

Başarılı gençler AB desteğiyle yurtdışında sosyal sorumluluk projelerinde deneyim kazanma fırsatı bulacak.

20 Ekim 2016 Saat: 23:39
Başarılı gençler Büyükşehir ile Avrupa yolcusu
Başarılı gençler Büyükşehir ile Avrupa yolcusu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında 2020 yılına kadar proje yapma akreditasyonunu aldı.  Bu doğrultuda Büyükşehir’in gençlik merkezlerinde İngilizce eğitimlerinde başarılı olan gençler, Avrupa’da sosyal sorumluluk projelerinde deneyim sahibi olabilecek. Gençlerin dahil olduğu bu projelerin bütçelerinin tamamı AB hibelerinden tarafından karşılanacak.

AKADEMİ DİL KURSLARINDA BAŞARI ŞARTI

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından gençlerin daha etkin bir eğitim alması için oluşturulan Akademi Lise, Akademi Üniversite ve Akademi Üniversite’nin altında yapılanmış Kılavuz Dil Akademisi kurslarında başarılı olan gençler projeye dahil olabilecek. Yapılacak mülakatların ardından başarısını kanıtlayan gençler, Avrupa’da kendi belirleyecekleri ülkelerde Sosyal Sorumluluk Projelerinde gönüllü hizmetinde bulunacak.

BÜTÜN MASRAFLAR AB FONUNDAN

Projede bütün masraflar AB Ulusal Ajans tarafından yürütülen Avrupa Gönüllü Hizmeti(AGH) programından sağlanacak. Projelere dahil olan gençlerin konaklama, yeme içme ve yol parası gibi bütün giderler, AB fonundan sağlanacak.

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ NEDİR?

Avrupa Gönüllü Hizmeti, istenilen bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde gençlerin yer almasını sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti, 17-30 yaş arasındaki tüm gençlere açıktır. Avrupa Gönüllü Hizmetinin(AGH) amacı, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Bu program kapsamında gençler, bireysel olarak ya da gruplar halinde kâr amacı gütmeyen, ücretsiz faaliyetlerde yer alırlar.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat