Özdilek

Ekonomi

Elektrik faturaları yakında evden ve cep’ten ödenecek

SEPAŞ Genel Müdür Vekili Mustafa Ensari, önümüzdeki yıldan itibaren, abonelerin elektrik faturalarını evlerinden nakit veya kredi kartıyla, ya da cep telefonundan talimat vererek ödeyebileceklerini açıkladı.

22 Kasım 2014 Saat: 09:50
Elektrik faturaları yakında evden ve cep’ten ödenecek
Elektrik faturaları yakında evden ve cep’ten ödenecek

Türkiye’de  hükümetin elektrik dağıtımını özelleştirme  kararı almasından sonra ilk özelleştirilen bölge, bizim bölgemiz olmuştu.  Kocaeli ile birlikte  Sakarya, Bolu, Düzce illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Sedaş  satışa çıkartılmış, Ak-Çez konsorsiyumu Sedaş’ı satın almıştı.

2013 yılında Sedaş’ın içinden bir de Sepaş isimli şirket kuruldu. Sedaş  sadece elektrik dağıtım hizmetini verecek, bakım, onarım ve yatırım işlerine bakacak, satılan elektriğin pazarlanması, faturaların tahsilatı ise,  Sepaş tarafından yürütülecekti. Sedaş’ın içinden doğan Sepaş, kısa sürede kuruluşunu tamamladı ve  gayet iyi hizmet veriyor.

Sepaş’ın 4 ildeki toplam elektrik abonesi sayısı  1 milyon 450 bin.  Bu rakamın çok büyük bölümü ilimizdeki abonelerden oluşuyor.  Kocaeli’de 600.800 mesken, 73.600 ticarethane,  924 sanayi  olmak üzere  675 bin civarında elektrik abonesi var. Sepaş Genel Müdür Vekili  Mustafa Ensari ile  yakın geleceği, elektrik abonelerini rahatsız eden fatura uygulamalarını konuştuk.

KALİTELİ VE KOLAY ULAŞILAN HİZMET

Sepaş Genel Müdür Vekili Tiryaki,  vatandaşın büyük bölümü tarafından elektrik dağıtım hizmetinin hala bir kamu hizmeti gibi algılandığını belirterek şunları söyledi:

“-Sepaş Enerji olarak  serbest tüketicilik kuralları içinde  elektriğin satın alınabilecek bir hizmet olduğu algısını  yaratmaya çalışıyoruz. İyileştirmeler yapıldı.  Hizmet kalitemizi yükseltmeye odaklandık.  Tüketici, serbest  tüketecilik anlaşmaları yapabiliyor, elektriği  daha ucuza alabiliyor. Herhangi bir tüketicinin şirketimizdeki herhangi bir işi 3 dakika içinde çözümlenebiliyor.  Müşterilerimiz bizi internet üzerinden takip edebilir, şartlar uyuyorsa, indirimli elektrik sözleşmesi imzalayabilir.  Bizim için bilgi güncelleme çok önemli. Müşteri ile ilgili eksik bilgi işimizi zorlaştırıyor.  Bilgi Güncelleme Projesini uygulamaya koyduk. Kaçak elektrik kullanımının  yaratacağı yasal sakıncaları anlatıyoruz. Abonelerimiz  Kandıra Sapağı Mevkiindeki müşteri hizmetleri merkezimizden  her türlü talep ve şikayetlerini iletebilir, kendi bilgilerini güncelleyebilirler.”

EVDE ÖDEME MÜMKÜN OLACAK

Sepaş Genel Müdür Vekili Mustafa Tiryaki, 2015 yılından itibaren elektrik müşterilerine yeniliklerin sunulacağını, özellikle fatura ödeme işlemlerinin çok daha kolay hale geleceğini de anlattı. Buna göre, yeni yılda elektrik faturası, eve gelen Sepaş personeline nakit veya kredi kartı ile ödenebilecek. Ayrıca cep telefonu ile talimat vererek elektrik faturası ödemek mümkün olabilecek.  Ayrıca, abonelerin elektrik borçları, bu borçlar için son ödeme tarihleri  SMS yoluyla kendilerine iletilecek.   Tiryaki, korsan tahsilat ofisleri konusunda sorumluluklarının bulunmadığını da söyledi, şu bilgileri verdi:

“- Faturalar  bankaların ATM’lerinden, PTT faturamatiklerinden ek ücret ödenmeden yatırılabilir.  Krediks’e fatura ödemeleri iptal edildi.  Faturamatik firması  yetkili tahsilat noktası oldu.  Sepaş  yetkili hizmet ibaresi bulunan ofislere  ek ücret verilmeden ödeme yapılabilir. Müşterilerimize elektrik faturalarını otomatik ödeme talimatı ile ödemelerini tavsiye ederiz.  Yakında tahsilat bürolarıyla ilgili yeni bir güncelleme de yapılacak.”

Sepaş Genel Müdür Vekili  Mustafa Tiryaki,  Türkiye  Araştırmacılar Derneği’nin  “En yüksek hizmet kalitesine sahip şirket”  ödülünü aldıklarını da söyledi, “Bu ödül, bizim motivasyonumuzu yükseltti.  Hizmet çıtasını daha yukarıya taşımak, AB standartlarını yakalamak konusunda iddialıyız” dedi.

Yeni yılla birlikte elektrik faturalarını ödemekte geciken abonelere, son ödeme tarihi yaklaşırken  SMS’le borçları hatırlatılacak. Ayrıca Çağrı Merkezi’nin (444 5 186) numaralı telefonundan ya da Sepaş internet sitesinden aboneler kendileriyle ilgili hertürlü bilgiye ulaşabilecekler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat