Özdilek

Ekonomi

Symbol Kocaeli Mayıs’a hazır

Kentimizin tanınmış inşaat firmalarından olan Kavanlar İnşaat tarafından eski İZTOP binasının yerine yapılan Symbol Kocaeli’de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Binaların büyük ölçüde yükseldiği proje mayıs ayında tamamlanmı

25 Ekim 2014 Saat: 13:17
Symbol Kocaeli Mayıs’a hazır
Symbol Kocaeli Mayıs’a hazır

İzmit Yahyakaptan’ın karşısında yaklaşık 20 yıl boyunca atıl durumda olan İZTOP binasın bulunduğu yerde inşaat çalışmaları süren Symbol Kocaeli gün geçtikçe kendini göstermeye başladı. Kentteki en büyük proje olan Symbol Kocaeli için Kavanlar İnşaat, 200 milyon dolara yakın para harcayacak. Symbol Kocaeli içindeki en önemli yapılardan biri Medikal Park Hastanesi olacak. Medikal Park İzmit Hastanesi, Türkiye’deki en büyük ikinci özel hastane olacak. Hastane binasının toplam kapalı alanı 43 bin metrekare. İnşaat tamamlandığında hastane bünyesinde yaklaşık 1000 kişi çalışacak.

121 BİN METREKAREDE AVM
Öte yandan Symbol Kocaeli projesinde, Hilton Oteli de yer alacak. Hampton By Hilton markasıyla kentimizde 5 yıldızlı bir otel kuracak olan Hilton’un Symbol Kocaeli içerisindeki oteli Türkiye’deki otelleri içinde en büyüğü olacak. 12 bin metrekare kapalı alanda kurulacak olan otel 206 odada 450 yatak kapasitesine sahip olacak. Symbol Kocaeli projesi içinde ayrıca Turkmall tarafından işletilecek, 121 bin metrekare alana sahip bir de alışveriş merkezi bulunacak. AVM’de 200 işyeri yer alacak.

700 İŞÇİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Kentimizin önemli ihtiyaçlarından olan fonksiyonel bir kongre merkezinin de yer alacağı projede, kongre merkezi üç ayrı salona sahip olacak. 1350, 250 ve 150 kapasiteli salonlarda, 9 bin metrekarelik kapalı alanda paneller, sempozyumlar, forumlar ve çalıştaylar düzenlenebilecek. Mayıs ayında tamamlanması beklenen proje ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 700’e yakın işçinin çalıştığı proje şantiyesinde gece-gündüz devam eden çalışmalar neticesinde otel ve hastane binaları büyük ölçüde ortaya çıktı. Kaba inşaatları neredeyse tamamlanan binaların, detay işleri ve iç tefrişat çalışmaları da kısa süre içerisinde başlayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat