Özdilek

Çevre

KBB’den kirli ama mavi bayraklı sahile dalgakıran.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel kirli ve adeta pislikten geçilmeyen sahilinde dalgakıran çalışması yapıyor.

14 Nisan 2014 Saat: 12:32
KBB’den kirli ama mavi bayraklı sahile dalgakıran.
KBB’den kirli ama mavi bayraklı sahile dalgakıran.

Geçtiğimiz yıl Karamürsel olarak KBB’nin Mavi Bayrak diktiği Karamürsel sahillerinin pisliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Basın ekiplerince farkında olmadan kirlilik açısından tasdiklenmiş olarak tüm basın kuruluşlarına gönderildi. Hiçbir basın kuruluşunun KBB tarafından gönderilen bu fotoğrafları kirlilik açısından değerlendirmediği aksine dikkate bile almadığı ortaya çıktı.

 

Karamürsel sahiline dalgakıran başlığı altında hazırlanan ve basın kuruluşlarına servis edilen bu haberin arka planında belediye basın ekiplerinin mavi bayraklı bir belde sahilinde yaşanan deniz kirliliğini ortaya çıkarması sonrası yerel basının kılını bile kıpırdatmaması ilginç bir gelişme ve yeni yalakalık türü olarak kabul ediliyor.

 

Güvenli olacak ama kirli kalacak sahile mavi bayrak diktiler.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’de kayık ve teknelerin güvenli olarak demirlemesi için sahilde çalışma yapıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmayla fırtınalı havalarda kayık ve teknelerin zarar görmemeleri için sahile dalgakıran yapılıyor. Çalışma Karamürsel Fener Yolu Caddesi mevkiinde gerçekleştiriliyor.

 

45 METRE UZUNLUĞUNDA

 

45 metre uzunluğa sahip olacak dalgakıran 10 metre genişliğinde olacak. Dalgakıran bölge halkına ait kayık ve teknelerin dalgalardan hasar görmesini engelleyecek. Dalgakıranın oluşturulması için 7 bin ton taş kullanılacak. Dalgakıran tabanda 20 metre, üstte 10 metre genişliğinde olacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat