Özdilek

Sağlık

Rabia'nın Hedefi Avrupa'da Yılın Hemşiresi Olmak

Avrupa’da yılın ‘kahraman’ hemşiresi seçilmek için kıyasıya bir yarışa giren İlknur Yayla, yarışmaya katılmaya hak kazanan ilk Türkiyeli hemşiresi oldu.

17 Haziran 2015 Saat: 11:25
Rabia'nın Hedefi Avrupa'da Yılın Hemşiresi Olmak
Rabia'nın Hedefi Avrupa'da Yılın Hemşiresi Olmak

Avrupa Ameliyathane Hemşireliği Birliği (EORNA), Avrupa’da yılın hemşiresini seçmek için düğmeye bastı. Türkiye’yi yarışmada ilk kez temsil etme hakkını Acıbadem Grubu’ndan uzman hemşire İlknur Yayla kazandı. Yayla’nın hedefi; 2015 Ansell Avrupa H.E.R.O. Hemşire Hizmeti Ödülü’nü kazanmak.

İlknur Yayla, Ansell Avrupa H.E.R.O. Hemşirelik Hizmet Ödülü adaylık kriterlerine uyan ve bugüne kadar Türkiye’den seçilen tek ve ilk H.E.R.O. adayı oldu.

29 yıldır hemşirelik yapıyor

7-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Roma’da gerçekleştirilen 7. EORNA Kongresi’nde “Cerrahi Hemşirelerinin Güvenli Cerrahi Uygulama Yaklaşımları”, “Türkiye’nin Farklı Coğrafi Bölgelerindeki Cerrahi Vaka İptalleri” ve “Konsinye Malzeme: Nerede ve Nasıl?” konularındaki çalışmalarıyla EORNA delegeleri tarafından yılın hemşiresi için aday gösterilen İlknur Yayla şunları söyledi: “29 yıldır hemşire olarak görev yapıyorum. Beyin cerrahi başta olmak üzere birçok cerrahi branşta görev yaptım. 2015 yılında Acıbadem Üniversitesi Cerrahi Hemşireliği Bölümü’nde yüksek lisansımı tamamlayarak ‘Uzman Hemşire’ unvanı aldım. Ameliyathane sorumlu hemşireliği, hemşirelik hizmetleri müdürlüğü, ameliyathane hizmetleri koordinatörlüğü ve en son 2012 yılından bugüne kadar da mevcut görevlerime ilaveten grubun 17 hastanesinin ameliyathane ve merkezi sterilizasyon üniteleri koordinatörlüğünü yürütmekteyim. Türkiye’yi böyle bir yarışmada temsil etmekten dolayı büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.

İlknur Hemşireyi desteklemek için 19 Haziran’a kadar oy verebilirsiniz. İlknur Yayla’yı desteklemek için ise tek yapılması gereken ise http://hero.emea.ansell.com/en/Vote.aspx link’ini tıklayıp oy vermek. Oy vermek için son tarih 19 Haziran 2015 Cuma.

Ansell’den eğitime sürdürülebilir katkı

Hasta bakım kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunmayı hedefleyen Ansell, bu alanda hemşire ve sağlık profesyonellerine yönelik düzenli olarak eğitim programları gerçekleştirmek üzere Ansell Cares’i kurdu. EORNA önderliğinde ve Ansell Cares desteği ile gerçekleştirilen 2015 Ansell Avrupa H.E.R.O. Hemşire Hizmeti Ödülü, hemşirelerin ve sağlık profesyonellerinin eğitimine katkıda bulunmayı, zor bir alanda sofistike işler ürettiği kabul gören kişileri onurlandırmayı hedefliyor. H.E.R.O. Hemşire Hizmeti Ödülü ilk olarak 2013 yılında Amerika’da başlamıştır.

H.E.R.O. hemşire adayları nasıl seçiliyor?

HERO Hemşirelik kendi ve meslektaşlarının eğitim ve gelişimini destekleyen ve önem veren, çalışan ve öğrenci hemşireler için rol model olan kişi olarak tanımlanıyor. Avrupa HERO Hemşire Hizmeti Ödülü’ne aday gösterilecek kişilerin; aktif olarak ameliyathane hemşiresi olarak çalışması, en az 18 yaşını doldurmuş ve hemşirelik diplomasına sahip olması gerekiyor. Belirtilen kriterlerle birlikte aynı zamanda kendi ve meslektaşlarının eğitim ve gelişimini destekleyen, hasta bakım kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar ve araştırmalar yapan, güncel litaratürü takip edip uygulayan, litaratür oluşturmaya destek veren, hemşirelik bilimi kanıtlarını kullanan, hasta güvenliği kurallarına uyan kişiler EORNA üyesi ülkelerin delegeleri, hemşireler ve hastalar tarafından aday gösterilebiliyor. Aday olarak gösterilen kişiler EORNA tarafından oylamaya sunuluyor ve en çok oy alan kişiler ülke temsilcisi olarak seçiliyor.

 

En büyük ödül bağış

 

En çok oyu alan ilk 5 aday 2015 Ansell Avrupa H.E.R.O. Hemşire Hizmeti Ödülü’nü kazanacak ve ayrıca seçilen işi adayın önerisi doğrultusunda Doktors Without Borders (Sınır Tanımayan Doktorlar), Lifebox (Hayat Kutusu), European Heart for Children (Avrupanın Kalbi Çocuklar), Chain of Hope (Umut Zinciri), Operation Smile (Gülümsetme Operasyonu), Friends of African Nursing (Afrikalı Hemşirelerin Destekçileri) kurumlarından birine Ansell tarafından bağış yapılacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat