Özdilek

Ekonomi

Son 60 gün, Tüpraş meşaleyi yaktı

Türkiye’nin tek, Avrupa’nın 7 nci, dünyanın 28 nci büyük rafinerisi olan Tüpraş’ın, satın aldığı eski Petkim arazisinde 2.7 milyar Dolarlık yatırımla kurmakta olduğu Fuel Oil Dönüşüm rafinerisinin bitimine 60 gün kaldı.

15 Eylül 2014 Saat: 17:40
Son 60 gün, Tüpraş meşaleyi yaktı
Son 60 gün, Tüpraş meşaleyi yaktı

Büyük ölçüde tamamlanan yeni rafinerinin devreye girdiği, üretime başladığı anlamına gelen  Bacası  şirket yöneticilerinin katıldığı törenle yakıldı.

690 GÜN SÜRE VERİLMİŞTİ

Tüpraş’ın eski Pektim arazisinde kurduğu, Türkiye’ye çok büyük oranda döviz tasarrufu sağlayacak olan yeni dev tesisi için Mart 2008’de yatırım kararı alındı. 2009 yılı sonunda tesisin inşaatı için İspanyol firması ile anlaşma imzalandı. 1523 dönümlük alanda kurulan dev tesisin inşaatı 24 Aralık 2012’de başladı ve bitişi için 690 gün süre verildi. İnşatta yaklaşık 10 bin kişi görev aldı.  Ağustos sonu itibariyle,  yeni rafineri inşaatı yüzde 98 tamamlanmıştı. 690 günlük sürenin bitimine 60 gün kala da rafineriler için üretimin sembolü olan baca (Flare) ateşlenerek, dev yatırımın planlanan süre içinde biteceği ilan edildi.

ERKUT:”GURURLUYUZ”

Yeni rafinerinin flare ateşleme törenine Koç Holding  Enerji Grup Başkanı Erol Memioğlu , şirket üst düzey yöneticileri katıldı. Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, çalışanların da coşku ile izlediği törende yaptığı konuşmada , “Bugünü yeni yatırımımızın damarlarına can suyunun girdiği ilk gün olarak hatırlayacağız. 36 aylık sürecin, kalan 60 ncı gününde  ‘flare’yi yakmak önemli bir başarı ve gururdur. Yeni yatırım tamamlandığında, Türpraş’ın rafinerisinde üretilen yaklaşık 4.2 milyon ton siyah ürün işlenerek 1.9 milyon tonu motorin olmak üzere 3.5 milyon ton değerli beyaz ürün, 700 bin ton  petrol koku üretilecek” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat