Özdilek

Kültür/Sanat

Abdurrahman Antakyalı İle ''Foto Röportaj''

Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) Salı etkinlikleri kapsamında gerek basın, gerekse fotoğraf çevreleri tarafından yakından tanınan Abdurrahman Antakyalı’yı konuk etti.

16 Nisan 2015 Saat: 00:25
Abdurrahman Antakyalı İle ''Foto Röportaj''
Abdurrahman Antakyalı İle ''Foto Röportaj''

Antakyalı tarafından “Fotoröportaj” üzerine yapılan seminer ve söyleşi büyük ilgi gördü. Yıllarca Anadolu Ajansın’da çalışıp emekli olduktan sonra, bağımsız haber fotoğrafçılarının buluştuğu Depophotos’u kuran Antakyalı, söyleşide Fotoröportaj tekniklerinin yanısıra vurgu ve önemi arttırabilmek için “Niye?” sorusuna yanıt aranması gerektiğini belirtti. Bütünlük ve çalışmaya belli bir mantıkla yaklaşmanın da en önemli unsurlardan biri olduğunu belirtirken, ele alınabilecek konuların uzaklarda aranmaması gerektiğini, çevremizde de çok sayıda fotoröportaj unsuru olduğunu izleyicilere anlattı. Tarihsel gelişim, istatistikler ve çalışma örneklerini anlattıktan sonra "Duyun Sesimi" ve "Boksör Çocuklar" çalışmalarını paylaştı. Akıcı ve oldukça keyifli geçen söyleşi, plaket verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Antakyalı, yeniden KASK’a gelmekten memnun olacağını da belirtti. Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği olarak farklı disiplinlerdeki fotoğraf çalışmaları ve uygulamalarına yer vermeye çalıştıklarını belirten KASK Başkanı Altuğ Şenel Salı etkinliklerinin devam edeceğini, gelecek hafta Düğün Fotoğrafçılığının tanınmış isimlerinden Serhan Serter ve Zoom İthalatı konuk edeceklerini belirterek ilgi duyan herkesi KASK'a davet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat