Özdilek

Siyaset

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları, Ayşegül Terzi’ye yapılan saldırıyı kınadı

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları basın açıklamasında Ayşegül Terzi’ye yapılan saldırıyı kınadı

20 Eylül 2016 Saat: 13:54
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları, Ayşegül Terzi’ye yapılan saldırıyı kınadı
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları, Ayşegül Terzi’ye yapılan saldırıyı kınadı

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları, İl binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla bayramın birinci gününde bindiği belediye otobüsünde, kıyafeti nedeniyle Ayşegül Terzi’ye yapılan fiziksel ve sözlü saldırıyı kınayan basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Kocaeli il Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili, Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, CHP İlçe kadın kolları yöneticileri, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, KYÖD Başkanı Mehmet Toker ve partili kadınlar katıldı. CHP’li kadınlar adına basın açıklamasını okuyan İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, “ CHP’li kadınlar olarak, Laiklik, çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız” dedi.

 

SARIBAY: SİYASİ İKTİDAR ELEŞTİRMİYOR İlk olarak konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay , “Ülkemiz hayli zor günlerden geçmekte. Ohal döneminde siyasi iktidar daha önce yapamadıklarını kanunsuz bir şekilde gerçekleştirmekte. Buna başlı olarak bundan destek alan vatandaşlar kendi kendine cezalandırma yöntemi bulmakta. Bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşandı. Bir hemşire kıyafeti yüzünden tartaklandı. Bunun nedeni siyasi iktidarın bunları eleştirmemesidir. Bugün siyasi iktidardan kimse Türkiye’nin değeri olan Tarık Akan’ın cenazesine dahi gelmemiştir. Bu da bize gerçekleri göstermektedir” sözleriyle kadın kollarının açıklamasına destek verdi.

 

PEKYÖRÜR: İNSANLIĞA ATILAN TEKME Partili kadınlar adına basın açıklaması yapan İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, “ Ayşegül Terzi’ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ayşegül Terzi mevcut hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak, kanıda şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin, son kurbanlarından biridir. 14 yıllık zihniyet kadının özgürleşmesinde en büyük engeldir. CHP’li kadınlar olarak Laiklik, Çağdaşlık, Demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat