Özdilek

Siyaset

1,5 milyon TL’lik Direkler Çöpe mi Atılacak?

İzmit Belediyesi’nin daha önce Üçyol esnafının dükkanlarının önüne çevre düzenlemesi amaçlı diktiği direkleri söküyor.

13 Ağustos 2015 Saat: 12:09
1,5 milyon TL’lik Direkler Çöpe mi Atılacak?
1,5 milyon TL’lik Direkler Çöpe mi Atılacak?

Üçyol mevkiinde 1,5 milyon TL’ye yaptırılan direklerin yıkımına başlandı. Bölge esnafı bu direklerin hiçbir faydasını görmediklerini belirterek, yeni yapılacak düzenlemenin işlerine yaramasını istiyor. 1,5 milyon TL’lik direkler çöpe mi atılacak.?  Sorulmaya başlandı

Kocaelinde haberi yapan yerel gazeteler boşa giden 1,5 milyon TL’yi kimin ödemesi konusunda tartışma başlattı.

 

Alınan bilgiye göre Bekirpaşa Bölgesini şehir merkezine bağlayan Mehmet Ali Paşa Mahallesi Turan Güneş Caddesi ve Zincirli Kuyu Caddelerinin birleşme noktasında İzmit Belediyesi tarafından 2012 yılında düzenleme yapıldı. Açılışı 2012 yılında gerçekleştirilen ve 1,5 milyon TL’ye mal olan direklerin açılışına dönemin AKP’li vekilleri ile kent protokolü katılımıyla görkemli bir tören yapılmıştı.

  İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yaptırdığı anket sonucuna göre burada yaşayan vatandaşlar direklerin kaldırılmasını istediler. Bu karar sonrasında direklerin yıkılmasına önceki gün başlandı. 

 

Genişletme çalışmaları yapılacak

7 Haziran genel seçimleri öncesinde İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, vatandaşların istemediği direklerin kaldırılacağını açıkladı. Burada yapılan anketlerde esnaf direklerin ticari hayatı bitirdiğine dikkat çekerken görsel olarak da kötü olduğunu dile getirdiler. Esnaflar direklerin yer bağlantı noktalarının da kaldırılmasını bekliyor. Özellikle trafiğin hızlanması amacıyla yapılan kaldırımların da genişletilmesi bekleniyor. Zira Üçyol mevkiinde yapılan çalışmalarda kaldırımlar en dar yerde 4 metreyi buluyor. Yol ise 8 metrede kaldığından büyük sıkıntı yaşanıyor. 

 

Esnaflar kağıt üzerinde gösterilen projeyi beğendiklerini, ancak proje hayata geçirildiği zaman olumsuz etkilerini gördüklerini dile getirdiler. Yaklaşık bir hafta sürmesi beklenen yıkım işlemleri sonrasında neler yapılacağı merak ediliyor. Yıkımda ortaya çıkan malzemeler belediye ekipleri tarafından kayıt altına alınıyor. Çıkarılan malzemelere daha sonra neler yapılacağına karar verilmesi beklenecek.

Kaplan ve Küçükkaya takipçisi olacaklar

 CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit ilçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya devam eden yıkım işlemlerini yerinde inceleyerek konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat