Özdilek

Güncel

Kadınlar, Bakanlık İstediler

Gebze Emekçi Kadınlar Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile yürüyüş yaparak Kadın Bakanlığı kurulmasını ve bütçe istediler.

27 Kasım 2014 Saat: 08:11
Kadınlar, Bakanlık İstediler
Kadınlar, Bakanlık İstediler

   Gebze Yeniçarşı girişinde bir araya gelen Gebze Emekçi Kadınlar Platformu üyeleri sloganlar eşliğinde Gebze Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptılar. Yürüyüşün ardından grup adına basın açıklamasını Eylem Bahadır yaptı.  2014 yılının ilk on ayında 244 kadın erkek şiddeti ile öldürüldü  diyen Eylem Bahadır, “Çok sayıda kadın işyerlerinde, evlerinde, sokaklarda erkek şiddetinin farklı biçimlerine maruz kaldı. Son dört yılda 626 kadına tecavüz edildi. Çocuk istismarı son derece korkunç boyutlara ulaştı, nefret cinayetleri  yaygınlaştı. Hükümet kadının kaç çocuk doğuracağına, kürtaja yasak koyarak nasıl doğuracağımıza karar vermeye kalkıyor” dedi.

Kadın ve Aile Bakanlığının adını Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı olarak değiştiren hükümet; diğer bakanlıklara ayrılan bütçeler gibi Kadın Bakanlığı oluşturulup bu bakanlığa kaynak ayırmalıdır diyen Bahadır, “Kadınların yaşamlarını tehdit eden şiddetten korunmak için kadın sığınma evleri ve kadın danışma merkezleri açılmalıdır.  2015 bütçesinde kadınlara yer vermeyen hükümetin cinsiyet ayrımcılığını, şiddeti ortadan kaldırmayı değil, kadını toplumsal yaşamın dışında tutmayı hedefliyor Kadınlardan en az üç çocuk doğurmasını isteyenler, kadını eve hapsederek ucuz ,esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkumiyetin yanı sıra genç nüfus ile sermayeye uzun vadede ucuz işgücü garantisi vermektedir” diye belirtti.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat