Özdilek

Ekonomi

Kırsal Kalkınma Destekleri KOTO’da anlatıldı

Kırsal Kalkınma Destekleri KOTO’da detaylarıyla anlatıldı. Son başvuru tarihi 30 Eylül 2019

9 Eylül 2019 Saat: 09:13
Kırsal Kalkınma Destekleri KOTO’da anlatıldı
Kırsal Kalkınma Destekleri KOTO’da anlatıldı

Kırsal Kalkınma Destekleri KOTO’da anlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak adına sunduğu desteklerin 13. Etabı KOTO’da düzenlenen bilgilendirme seminerinde detaylarıyla anlatıldı.

Kırsal Kalkınma Destekleri KOTO’da anlatıldı

2006-2018 yılları arasında toplam 34,7 milyon TL ödemenin yapıldığı projenin yeni etabına başvurular 30 Eylül 2019 Pazartesi günü sona eriyor

 

Verimli kırsal alanlara sahip ilimizin aynı zamanda tarım ve hayvancılıkta da hak ettiği noktaya yükselmesi için çalışmalar yürüten Kocaeli Ticaret Odası, Resmi Gazete’de yayınlanarak başvuruya açılan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ hakkında kapsamlı bilgilendirme semineri düzenledi.

Katılım yoğun oldu

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen programa, KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz’ın, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Efe, İbrahim Atalay, Tarım ve Hayvancılık Grubu’nun yer aldığı KOTO 4. Meslek Komitesi ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa; İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Nuri Al, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kapsamlı program

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Efe’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Nuri Al’ın konuşması, Kırsal Kalkınma Örgütlenmesi Şube Müdürü Fatma Karayel’in kapsamlı sunumu, Mühendis Proje Uzmanları Cemil Demirci, Köksal İlter ve Engin Dağ’ın, katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

Efe: çok sayıda başvuru

yapılmasını arzu ediyoruz

Tarımsal üretimin azalma gerekçelerini paylaşarak konuşmasına başlayan KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Efe, bu anlamda toplantının çok büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, “Kocaeli’nin sanayi kenti olarak anılması, ulusal ve uluslararası birçok yatırımcı sanayi tesisi kurulumu için ilk olarak Kocaeli’yi tercih etmesi az sayıda olan üreticiyi de üretmekten alıkoymaktadır. İlimizin tarım ve hayvancılıkta potansiyelini değerlendirebilmesi amacıyla bu programı düzenledik. İlgili destek programına ilimizden çok sayıda işletme ve kooperatifin başvuru yapmasını arzu ediyoruz” dedi. İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Nuri Al da programın önemine dikkat çekerek, destekleri için Kocaeli Ticaret Odası’na teşekkür etti.

Projenin amacı: kırsal kalkınma

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı- Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi” başlıklı sunumuyla katılımcıları bilgilendiren Şube Müdürü Fatma Karayel şu ifadelere yer verdi; “Bu programın amacı; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesidir.

34,7 milyon tl hibe verildi

Bu kapsamda 2006-2018 yılları arasında ilimizde uygulamaya konulan 1553 projenin tamamı desteklenmiş olup, 34,7 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. 52 adet Ekonomik Yatırım Projesi, 1.142 adet Makine Ekipman Yatımları projesi, 357 adet Genç Çiftçilerin Desteklenmesi projesi, 2 adet  Bireysel Sulama Projesi desteklenmiştir. Sadece 52 adet Ekonomik Yatırım Projesi için verilen hibe desteği 19,6 milyon TL’dir.

Hibe desteği verilen alanlar

Ekonomik Yatırımlar kapsamında; Tarımsal ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, proje kapsamında yer alan tesislerde kullanılmak üzere enerji üretim tesisleri, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Kapsamında; Kırsal Turizm Yatırımları, Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, El Sanatları Ve Katma Değerli Ürünler, Bilişim Sistemleri ve Eğitimi, hibe destekleri kapsamında değerlendirilir.

Kimler başvurabilir?

Programa; Son başvuru tarihinden önce bakanlığımızın herhangi bir kayıt sistemine kayıt yaptırmış olan gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilir. Kolektif, Limited ve Anonim Şirketler, 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununa göre kurulmuş olanlar ile 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanuna göre kurulmuş kooperatifler, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun ilgili maddelerine göre kurulan ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri ile bunların üst birlikleri/iktisadi teşekkülleri tüzel kişilik olarak başvuruda bulunabilir. “İşletme ve KOBİ tanımı” dışındaki başvurular değerlendirmede reddedilecektir.

Dikkat: son tarih 30 eylül 2019

Proje başvuruları 2 Ağustos – 30 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir. İl değerlendirmesi 01 Ekim – 14 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma son tarihi 15 Kasım 2020’dir. Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişi başvuruları önce elektronik ortamda www.tarimorman.gov.tr internet adresindeki KKYDP başvuru butonundan, daha sonra sözleşme aşamasında projenin gerçekleştirileceği ildeki il müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden son başvuru tarihi de 30 Eylül 2019’dur.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat