Özdilek

Sağlık

Kartepe’de Meme Kanseri Anlatıldı

Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında özel bir hastane işbirliği ile “Meme Kanserinde tanı ve Tedavi Yöntemleri” hakkında Kartepeli kadınlara özel eğitim semineri düzenledi.

25 Ekim 2019 Saat: 10:23
Kartepe’de Meme Kanseri Anlatıldı
Kartepe’de Meme Kanseri Anlatıldı

Kartepe’de Meme Kanseri Anlatıldı

Kartepe Belediyesi Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında özel bir hastane işbirliği ile “Meme Kanserinde tanı ve Tedavi Yöntemleri” hakkında Kartepeli kadınlara özel eğitim semineri düzenledi.

 Kartepe Belediyesi’’nin Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında ve özel bir hastane işbirliği ile “Meme Kanserinde tanı ve Tedavi Yöntemleri” semineri Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Metehan Gümüş ve Radyoloji Uzmanı Doç.Dr.Hatice Gümüş tarafından verildi.

 

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Seminer de bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Gümüş “günümüzde her 8 kadından birinde yaşamları boyunca meme kanseri görüldüğünü ve bu oranın çok ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Özellikle yakın akrabalarında meme kanseri olanların ayrıntılı olarak incelenmesi gerekmektedir. Tedavi şansını artırmak için hastalığın erken teşhis edilmesi çok önemlidir” dedi. 

 

BELİRTİLERE DİKKAT

Sözlerine devam eden Gümüş “Memede ve koltuk altında ele gelen kitle, meme cildinde ödem, kızarıklık, yara, meme başında ödem, şişlik ve içe doğru çekinti, meme boyutunda veya şeklinde değişiklik, meme başı ve etrafında soyulma, kabuklanmanın meme kanserinin en önemli belirtileri olduğunu vurguluyor. Kadınların 40 yaşından önce 1-3 yılda bir, 40 yaşından sonra yılda bir uzman muayenesi yaptırması erken ve etkin bir tedavi için önem taşıyor” açıklamasında bulundu. Seminerde Radyoloji Uzmanı Doç.Dr.Hatice Gümüş ise mamografi hakkında bilgi verdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat