Özdilek

Güncel

Kandıralı çiftçilere Biberi’ye eğitimi

Büyükşehir’in “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim Teşvik” projesinden yararlanan çiftçilere Biberiye yetiştiriciliği eğitimi verildi.

13 Eylül 2020 Saat: 11:05
Kandıralı çiftçilere Biberi’ye eğitimi
Kandıralı çiftçilere Biberi’ye eğitimi

Kandıralı çiftçilere Biberi’ye eğitimi

Kocaeli’de tarımsal kalkınmanın sağlanması amacıyla gerçekleştirilen “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim Teşvik” projesi kapsamında çiftçilere eğitim verildi. Başvuruları kabul edilen çiftçilerin katıldığı eğitim programında üreticilere biberiye yetiştiriciliğiyle ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SEKAPARK A.Ş. Genel Müdürü Bayram Karakuş, Kandıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ercan Aydın, ziraat mühendisleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

100 çiftçiye eğitim verildi

Programda 1100 dönümlük alanda üretim yapacak alım garantili sözleşme imzalayan 100 çiftçiye getirisi yüksek olan biberiye yetiştiriciliğiyle ilgili bilgiler verildi. Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri tarafından verilen eğitimde Kocaeli’de ilk defa yetiştiriciliği yapılacak olan biberiye bitkisi hakkında her yönüyle bilgilendirme yapıldı. Ayrıca üreticilerin yetiştirecekleri ürünlere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ÇKS kaydı ile Tarım Bakanlığı desteklemelerinden yararlanmalarını sağlayacak SEKAPARK A.Ş. tarafından iyi tarım uygulamaları sertifikası ve Tarım Sigortası (TARSİM) desteği verilecek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat