Özdilek

Çevre

İzmit Körfezi’nde yıl sonra, orkinos görüldü

En son 1972 yılında balıkçılar tarafından yakalanan ve o günlerde haberlere konu olan dev orkinos balığı İzmit Körfezi’ne geri mi döndü? sorusu gündeme geldi.

6 Kasım 2021 Saat: 17:17
İzmit Körfezi’nde yıl sonra, orkinos görüldü
İzmit Körfezi’nde yıl sonra, orkinos görüldü

İzmit Körfezi’nde yıl sonra, orkinos görüldü

Körfezde bir yandan yunuslar neşeyle yüzerken bir yandan da amatör balıkçıların oltaları balıkla doluyor. Kısa süre önce yapılan ve yurtiçiyle yurt dışından balıkçıların katıldığı balık avlama yarışmasında 2 günde 1.240 balığın oltalara takılması da bunun en büyük göstergesi. Üstelik bu balıklar arasında İzmarit, Lapin, Hani, İstavrit, İspari, Kırlangıç, Öksüz, Dil, Gelincik, Barbun, Eşkina, Mezgit, İskorpit ve Vatoz gibi çok farklı türler yer alıyor.

 

Balıkçılar orkinos görüntüledi

Şimdiyse İzmit Körfezinde balıkçılar ayrı bir heyecan yaşıyor. En son yaklaşık 50 yıl önce İzmit Körfezinde görülen ve haberlere konu olan orkinos balığı, İzmit Körfezinin derinliklerinde dolaşıyor. Zıpkınla körfezin derinliklerine dalan balıkçılar, karşılarına çıkan manzara karşısında şaşkınlığı uğradıklarını söylüyor. Balıkçılar, İzmit Körfezinin derinliklerinde dev bir orkinos balığının salınarak yüzdüğünü ifade ediyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat