Özdilek

Kültür/Sanat

İpek halı İzmit’te yaşatılıyor

İzmit Belediyesi tarafından açılan ipek halı kursu sayesinde ünü büyün dünyaya yayılmış olan Hereke İpek halıcığı yaşatılıyor.

23 Ocak 2018 Saat: 22:47
İpek halı İzmit’te yaşatılıyor
İpek halı İzmit’te yaşatılıyor

    İzmit Belediyesi ile Han Halı firması ortaklığında yaklaşık üç yıl önce açılan  kurs sayesinde 100’ye yakı bayan hem meslek sahibi oldu hem de sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşıladılar. Halen Yeşil Konakta ve Tavşantepe’deki İbrahim Süreyya Yiğit İlkokulu’nda faaliyet gösteren  ipek halı kursuna 17 -53 yaşları arasında toplam 40 bayan katılıyor. İZMEK bünyesinde açılan ipek halıcılığı kursunda  ilmek atma, kirkitli dokuma, ipek halıda çözgü, ipek halıda kalite, ipek halıda onarım, kirkitle dokuma tezgahı teknikleri öğretiliyor. Kursiyerlere attıkları ilmek sayısı üzerinden ücret ödendiği kaydedildi.  

   İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat  Doğan, restore edilen ve bir bölümünde ipek halı dokumacılığı yapılan Yeşil Konak’taki kursiyerleri ziyaret etti.  Başkan Nevzat Doğan “şehrimizin değeri ve kültürümüzün bir parçası olan Hereke Halıcılığını yaşatmak için açmış olduğumuz bu kursumuzla hem unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi yeniden yaşatıyoruz, hem de bayanlarımıza iş imkanı sağlamış oluyoruz” dedi.

Etiketler: Nevzat Doğan,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat