Özdilek

Kültür/Sanat

İNTERAKTİF Eserler ‘DEVR-İ ALEM ve ÖTESİ’ Resim Sergisi Açıldı

İzmit Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde farklı bir serginin açılışı yapıldı. ‘Devr-i Alem ve Ötesi’ adlı resim sergisinin açılışına çok sayıda sanat sever katıldı.

1 Ocak 2017 Saat: 13:13
İNTERAKTİF Eserler ‘DEVR-İ ALEM ve ÖTESİ’ Resim Sergisi Açıldı
İNTERAKTİF Eserler ‘DEVR-İ ALEM ve ÖTESİ’ Resim Sergisi Açıldı

Zekeriya Erdinç, “Etkinliğin amacı insanların tarihi belleklerini oluşturmak. O yüzden her eserin benim için manevi bir önemi vardır, felsefe ve sanatı bir arada amaçladım” diye konuştu. Resim sergisinin bir hafta boyunca açık kalacağını belirten Erdinç, bu sürede alanda sanatseverlerle uygulamalı interaktif eserler yapacaklarını da sözlerine ekledi. Sergide 11 eser bulunuyor.  Devir daim sistemi ile oluşturulan resim sergisi 300 metrelik bir ip ağıyla oluşturuluyor. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Zekeriya Erdinç, " Bu teknik benim geliştirdiğim bir teknik. Her etkinlikte bir tablo ortaya çıkıyor. Yani her tablo bir bellek oluşturuyor aslında. Sanat ile toplumun iç içe olduğu bir etkinlik. 6 yıldır bu tarz etkinlikler gerçekleştiriyorum" ifadelerini kullandı. Sergide her konuk eline sprey boyayı alarak ipleri boyuyor, boyanan iplerin üzerinde oluşan desenlerle zaman içerisinde tablo tamamlanıyor. Bir hafta boyunca açık kalacak sergide ipliklerin üzerini boyama işlemi devam edecek ve bir haftanın sonunda ortaya çıkacak.

Serginin açılışında İzmit belediyesi Basın Dairesi Müdürü Server Yıldırım, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, Kocaeli Turizm Derneği İkinci Başkanı Veysel Kavrayan, basın mensupları, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi İkramettin Karaman, sanatseverler ve KOÜ Öğretim Üyeleri katıldı.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat