Özdilek

Ekonomi

İhracattaki Artış Yüzleri Güldürdü

TİM verilerine göre, ihracat Şubat’ta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 14,8 artarak 12 milyar 889 milyon dolara; son 12 aylık dönemde ise yüzde 11,1 artarak 159 milyar 27 milyon dolara ulaştı.

1 Mart 2018 Saat: 22:14
İhracattaki Artış Yüzleri Güldürdü
İhracattaki Artış Yüzleri Güldürdü

İhracat rakamlarının çift haneli ilerleyişinin 2018 yılsonu ihracat beklentisi için umut verici olduğu belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Dünyanın Türkiye ekonomisini kabul ettiğini bu rakamlarla daha da iyi görüyoruz ve 2018 yılı için belirlenen 170 milyar dolarlık ihracat hedefinin tutturulacağına, hatta daha fazlasının yapılabileceğine yürekten inanıyoruz ve hedefimizi yükseltiyoruz” dedi.

İhracatta yeniden çift haneli rakamları görmeye devam ettiğimizi belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “2017 yılını birçok ülkeye göre çok iyi rakamlarla kapatmıştık. Ülkemize yönelik tüm saldırılara ve jeopolitik gerilimlere rağmen turizm ve ihracatta artan rakamlar ekonomimiz açısından çok iyi haberler. Ocak ayında yükselişe geçen ihracat rakamı, Şubat ayında da istikrarlı olarak artmaya devam ediyor” diye konuştu.

Siyaset Üstü Bir Ekonomi İle İlerliyoruz

İhracattaki çift haneli artışların Türk iş adamları için vazgeçilmez olduğunu belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm dünyada etkisini gösteren olumsuz tablonun içinde bu rakamlarla ihracat yapabiliyor olmak çok önemli bir gelişme. Bu tablo Türkiye ekonomisinin sağlamlığını ve büyümesinin devam edeceğini gösteriyor. ABD ve Avrupa ile yaşanan siyasi gerginlikler, Ortadoğu’da devam eden iç savaşlar ihracat kapılarının zorlandığı bir ortam yaşatıyor. Fakat tüm bu gelişmelere rağmen ekonominin siyasetin de üstünde büyüdüğünü ve dünyanın Türkiye’yi ekonomisi ile kabul ettiğini görüyoruz. Son rakamlar bizlere yeni ihracat kapılarının da açıldığını gösteriyor.’’

Etiketler: Yaşar Doğan,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat