Özdilek

Siyaset

“Hükümet ve belediyeler bu işi de siyasi fırsata çevirdi”

Emek Partisi Darıca İlçe Örgütü’nden patates, soğan tepkisi

25 Nisan 2021 Saat: 15:05
“Hükümet ve belediyeler bu işi de siyasi fırsata çevirdi”
“Hükümet ve belediyeler bu işi de siyasi fırsata çevirdi”

Emek Partisi Darıca İlçe Örgütü’nden patates, soğan tepkisi

“Hükümet ve belediyeler bu işi de siyasi fırsata çevirdi”

TMO tarafından Gebze Belediyesi’ne teslim edilen ve vatandaşa ücretsiz olarak ulaştırılması planlanan patates ve soğanlar, tarikat çalışmalarıyla bilinen "Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı" aracılığıyla vatandaşa dağıtılmasına EMEP Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya tepki gösterdi.

"İKTİDAR DÜŞMANCA DAVRANIYOR"

"İşçi ve emekçileri patates, soğana muhtaç hale getiren iktidar daha bu pervasızlığı açıklayamamış iken dağıtımda da adaletsizlik yapıyor" diyen Emek Partisi (EMEP) Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya, "Vatandaşa ulaşması gereken patates ve soğan dağıtımı AKP'li belediye eliyle tarikatlara veriliyor. Bütün imkanları kendi çevresine peşkeş çeken iktidar, bayrak törenleriyle dağıttığı patatesi bile kendi örgütlenmesinin bir aracı haline getiriyor. Kendisinden olana devletin tüm imkanlarını açan iktidar, işçi ve emekçilere zırnık koklatmıyor, düşmanca davranıyor" tepkisinde bulundu.

 "İŞÇİ VE EMEKÇİLER BU GİDİŞE DUR DİYECEK"

Her mahallenin muhtar ve ihtiyar heyetinin dağıtım konusunda tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, "Muhtarlıklar gerçek ihtiyacı olanları herkesten iyi bilirler, neden dağıtıma dahil edilmediler? Hükümet ve belediyeler bu işi de siyasi fırsata çevirdi. İlçemizdeki yoksul vatandaşlar salgın koşullarında daha da zor duruma düşmüştür. Yine ilçemizde işsizlik de hat safhadadır. Bu sorunlar on kilo patates, on kilo soğanla çözülemez. Hükümet her aileye insanca yaşayabilecek düzeyde maddi destek sağlamalıdır. İşten atmalar yasaklanmalı, patronların Kod-29 yalanları sonlandırılmalıdır" diye konuştu. Bu adaletsizliğe en iyi cevabın 1 Mayıs'ta verilebileceğini dile getiren Kaya, "İşçi ve emekçiler birlikte mücadele ile bu gidişe dur diyebilir" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat