Özdilek

Siyaset

HDP’li görünümlü AKP’lileri gördüğünüz yerde tersleyin

Toplantıda şehirde, "Nasılsa kayyım atanacak, seçimi boykot edelim" diyen kişiler bulunduğu iddiaları sorulunca...

26 Ekim 2018 Saat: 21:43
HDP’li görünümlü AKP’lileri gördüğünüz yerde tersleyin
HDP’li görünümlü AKP’lileri gördüğünüz yerde tersleyin

HDP’li görünümlü AKP’lileri gördüğünüz yerde tersleyin

HDP’li görünümlü AKP’lileri gördüğünüz yerde tersleyin HDP ve DBP yöneticileri Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda şehirde, "Nasılsa kayyım atanacak, seçimi boykot edelim" diyen kişiler bulunduğu iddiaları sorulunca... HDP’li görünümlü AKP’lileri gördüğünüz yerde tersleyin detaylar haberimizde…

Diyarbakır il eş başkanları kahvaltılı basın toplantısında…

HDP’nin Diyarbakır milletvekilleri, HDP ve DBP’nin Diyarbakır İl Eş Başkanları ve yöneticileri bugün düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair soruları cevaplandırdı…

HDP milletvekilleri ile yöneticiler, yerel seçimler hakkında hazırlıklarını anlattılar ve gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde, bölge il ve ilçelerinde HDP’lilerin seçilmesi durumunda belediyelere yeniden kayyım atayacaklarını ifade etmişti. HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, “Erdoğan’ın bu açıklamalarla sadece HDP’yi değil, Kürt mücadelesini ve Türkiye halklarının mücadelesini hedef gösterdiğini” söyledi.

“…kayyım atanacağını yüzde yüz bilsek bile biz yine…”

Aydeniz, HDP’li seçmenin de zaman zaman, “Madem kayyım atanacak biz niye seçimlere giriyoruz” dediğini belirterek, “Biz şimdiye kadar nasıl seçimlere girdiysek, 2019 Mart seçimlerine de HDP olarak aynı şekilde gireceğiz. Seçimden hemen sonraki gün kayyım atanacağını yüzde yüz bilsek bile biz yine tüm halkımızla birlikte aynı şekilde seçimlere gireceğiz” dedi.

“Bu kişiler HDP’li görünen AKP’lilerdir”

Toplantıda, “AK Partili oldukları düşünülen ve kendilerini HDP’li olarak tanıtan bazı kişilerin” Diyarbakır’da, “Nasılsa kayyım atanacak, seçimi boykot edelim” şeklinde propaganda yaptığı yönündeki iddialar da soruldu. Soruya cevap veren DBP İl Eş Başkanı İbrahim Çiçek, benzer duyumları kendilerinin de aldığını belirterek, “Bunlara inanmayın, HDP seçimlere girecektir” dedi. Çiçek, “Bu kişilere asla itibar etmeyin. Bu kişiler HDP’li görünen AKP’lilerdir. Bunları gördüğünüz yerde tersleyin. Bunlar HDP mücadelesine zarar veren kişilerdir” şeklinde konuştu.

“Seçim ittifakı konusunda duyarlı bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelebiliriz”

“Seçim ittifakı olacak mı?” sorusuna cevap veren HDP Diyarbakır Milletvekili Selçuk Mızraklı, tek adam rejimine karşı bütün siyasi partilerle ittifak kurabileceklerini söyledi. Mızraklı, “Demokrasinin bütün değerlerini ayaklar altına alan sistem karşısında bu ülkenin demokrasisini savunan, bu konuda duyarlı bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelebiliriz. İnanç başta olmak üzere farklı talepleri olan herkesle demokrasi ekseninde bir araya gelme tutumumuz var. Bu noktada bir ufak adım gördüğümüz vakit bütün çevrelerle görüşmeye hazırız. Mevcut sistem karşısında, tek adam rejimi karşısında muhalefeti güçlendirebilecek, toplumun demokrasi talebini dikkate alan çevrelerle ilkeler düzeyinde bir araya gelmek şüphesiz söz konusu olabilir” dedi.

“Demirtaş, cezaevinde olsa bile bu sürecin içinde yer alacaktır”

HDP’nin yerel seçim sürecine girdiğini ve adaylar için kamuoyu yoklamalarına başladığını belirten MYK üyesi Zübeyde Zümrüt ise aday isimleri konusunda henüz netleşmediklerini söyledi. Zümrüt gazetecilerin, “Selahattin Demirtaş, bu yerel yönetim sürecinin içinde yer alacak mı? Diyarbakır Belediye Eş Başkanlığı için veya başka bir yer için tekrar gündeme gelir mi” sorusuna ise Demirtaş’ın cezaevinde olsa bile bu sürecin içinde yer alacağını söyledi. Zümrüt, Demirtaş’ın nasıl bir konumla yer alacağının şimdiden beli olmadığını ancak cezaevinde olan bütün HDP’lilere fikirlerinin sorulduğunu ve bir şekilde sürecin içine dahil edildiklerini söyledi.

Etiketler: HDP, DBP, AKP,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat