Özdilek

Güncel

Gölcük Orman İşletme ‘Dünya Ormancılık Günü’’nü çeşitli etkinliklerle kutluyor

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı Karamürsel, Başiskele, Gölcük ve Kartepe ilçelerindeki şefliklerde Dünya Ormancılık Günü birçok etkinlikle kutlanıyor.

22 Mart 2018 Saat: 21:12
Gölcük Orman İşletme ‘Dünya Ormancılık Günü’’nü çeşitli etkinliklerle kutluyor
Gölcük Orman İşletme ‘Dünya Ormancılık Günü’’nü çeşitli etkinliklerle kutluyor

21 27 Mart Dünya Ormancılık Haftası Etkinlikleri Şirinköy Ana Okulu’nun Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyareti ile başlamıştır.

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu ve Kadırga İşletme Şefi Sabiha Dilsiz’in karşıladığı misafir çocuklara, etkinlikte bilgilendirmeler yapıldı. Orman haftasından ve öneminden bahsedildi ve öğretmenleri eşliğinde müdürlüğün bahçesine ormancı abileriyle birlikte yeni fidanlar diktiler. Çeşitli ikramlarla çocuklara hediyeler verildi.

orman

Diğer bir etkinlik kapsamında Başiskele, Gölcük, Değirmendere, Karamürsel kent meydanlarında vatandaşlara fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Ardından Gölcük Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde protokolünde yoğun katılım gösterdiği etkinliklerle devam edildi. Etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katılım gösterdi.

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu ‘Dünya Ormancılık Günü’ sebebiyle yaptığı konuşmasında;

‘’Bugün hem ormanın, hem de baharın bayramını birlikte kutluyoruz.

Öncelikle ve gururla ifade etmek isterim ki Türkiye Cumhuriyeti ormancılarının son 40 yılda yapmış olduğu başarılı ağaçlandırma çalışmaları neticesi orman varlığını artıran ender ülkelerden biridir.

Ülkemiz yüzölçümünün 28.6’sını kaplayan 22.343.000 Ha orman varlığımızı, dünya ortalaması olan % 30’lara çıkarmak en büyük hedefimizdir.

Dünyamızın son yüzyılında yaşanan hızlı nüfus artışı, sanayileşme ve şehirleşmenin bir neticesi olarak doğal kaynaklar üzerinde yoğun baskılar oluşmuş ve özellikle de orman alanlarında ciddi tahribatlar meydana gelmiştir.

Bu tahribatların, ormansızlaşmanın önüne geçmek, insanların ormanlara ilgisini artırmak ve korunmasına katkıda bulunmak amacıyla Birleşmiş Milletler kararıyla 21 Mart 1971 tarihinden itibaren birçok dünya ülkesinde ve ülkemizde "Dünya Ormancılık Günü"  kutlanmaktadır.

Dünyayı tehdit etmekte olan küresel iklim değişikliği, atmosferdeki karbon oranının ve sera gazlarının artışı, hava kirliliği, çölleşme, kuraklık, temiz su rezervlerinin azalması gibi pek çok çevresel sorunun çözümünde sağladığı sayısız faydalarla orman ekosistemlerinin önemi daha da artmaktadır. Bizler Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları olarak bu bilinçle ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi çalışmalarını yürütmekteyiz.

Ancak ormanlardaki kaçak ağaç kesimleri ve tarla açmalarına karşı tüm halkımız ortak hareket etmeli ve hep birlikte geleceğimize sahip çıkmalıyız.

Kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler;

Çocuklarımızın, sizlerin yeşili yağmalanmış, toprakları verimsizleşmiş, suları kirli, havası solunamayacak kadar zehirlenmiş, yaban hayvanları azalmış, kuşları, böcekleri ve balıkları yaşam savaşı veren, iklim koşulları alt üst olmuş bir dünyada yaşamayı hak etmediklerine inanmaktayız.

Bunun için 21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle sizleri, tüm halkımızı ülkemizin taşına, toprağına, havasına, suyuna, ORMANLARINA sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Ormana gönül vermiş bu anlamda her biri fahri ormancı olan tüm vatandaşlarımızın, orman teşkilatı çalışan ve emeklilerinin ormancılık gününü kutlar; Saygılar Sunarım.’’ Sözleriyle günün anlam ve önemini ifade etti.

 

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat