Özdilek

Kültür/Sanat

Göçmenler, Sığınmacılar ve Mülteciler Konuşulacak

Etkinlikizi Kültürel Etkinlikler Platformu’nun Gündelik Hayat ve Pozitif Ayrımcılık temalı söyleşiler dizisinin üçüncü söyleşisi 19 Aralıkta

18 Aralık 2019 Saat: 13:38
Göçmenler, Sığınmacılar ve Mülteciler Konuşulacak
Göçmenler, Sığınmacılar ve Mülteciler Konuşulacak

Göçmenler, Sığınmacılar ve Mülteciler Konuşulacak

Etkinlikizi Kültürel Etkinlikler Platformu’nun Gündelik Hayat ve Pozitif Ayrımcılık temalı söyleşiler dizisinin üçüncü söyleşisi 19 Aralık Perşembe tarihinde “Göçmenler, Sığınmacılar, Mülteciler” konu başlıkları ile ilgilileriyle buluşacak.

 

Ülkesinde kendisini baskı altında hissederek ülkesini terk edip başka bir ülkeye sığınma talebinde bulunan kişiye sığınmacı denilmektedir. Mülteci kavramı ise sığınma talebi sığındığı ülke tarafından kabul edilen kişileri kapsar. Genellikle ekonomik gerekçelerle ülkesini gönüllü olarak terk ederek başka bir ülkeye, o ülke yetkililerinin izni ve bilgisi dâhilinde yerleşen kişiler ise göçmen olarak tanımlanır.

Söyleşi Uşak Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Hasan Güler ve Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doğuş Şimşek’in katılımlarıyla gerçekleşecek.

Etkinlikizi Kültürel Etkinlikler Platformu’nun Gündelik Hayat ve Pozitif Ayrımcılık temalı söyleşiler dizisi, 23 Ocak Perşembe günü Aslı Odman ve Sidar Çınar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Yabancılar, Ötekiler, Lanetliler” söyleşisiyle devam edecek.

Perşembe söyleşilerimiz herkese açık ve ücretsizdir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat