Özdilek

Siyaset

Gergerlioğlu, Kandıra yoluna dikkat çekti

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Kandıra yolunda incelemede bulunarak meydana gelen kaza ve hak kayıplarına dikkat çekti.

7 Ocak 2022 Saat: 12:16
Gergerlioğlu, Kandıra yoluna dikkat çekti
Gergerlioğlu, Kandıra yoluna dikkat çekti

Gergerlioğlu, Kandıra yoluna dikkat çekti

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Kandıra yolunda incelemede bulunarak meydana gelen kaza ve hak kayıplarına dikkat çekti.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=nzePRgbJyzw&t=35s

Yatığı incelemeyi video kayıdı olarakta tespit eden  Gergerlioğlu şunları kaydetti: 

Değerli arkadaşlar Kandıra yolundayız! Malum Kandıra Yolu uzun yıllardır Kocaelili vatandaşlarımızın ve diğer Kocaeli'ye dışarıdan gelen vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde trafik kazası yaşadıkları bir yer. Az evvel de bir trafik kazasına şahit olduk ve bu yolda çok trafik kazası olduğunu uzun süredir biliyoruz. Kandıra yoluna aslında Kocaeli halkı bir isim takmıştı “Ölüm Yolu” diyordu neden? Çünkü burası da yol yapımı iyi bir şekilde yapılmamıştı. Çok hatalı bir şekilde yapılmıştı. Yukarıdan aşağı inişler, sert virajlar çok yanlış bir şekilde bir yol yapılmıştı ve vatandaşların can kaybına yol açıyor. Burası çift yönlü bir yoldu, burada aşağı inişte sert bir virajda giriliyordu ve orada da çok kazalar yaşanıyordu. Bu yol çalışmalarında ki sıkıntıyı gidermek için biz uzun süredir soru önergeleri verdik Meclis’te bu yolun düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Yıllardır bu konuda bir çalışma yapılmadı. En sonunda bir çalışmaya başlandı ama çalışma aylardır bitirilemedi gördüğünüz gibi bu yol iptal edildi, şuradan bir yan yol oluşturuldu, arabalar buradan gidiş geliş yapıyorlar ve halen sıkıntı bitmiş değil değerli arkadaşlar buradaki sıkıntı bitmiş değil. Gördüğünüz gibi yapılması gereken bu yolun bir an evvel yapılması, çalışma var mı doğru dürüst bir çalışma göremiyoruz, arkadaşlarımız da burada doğru düzgün bir çalışma göremiyoruz, bir yan yol tali yol yapılmış burada bir çalışma olmuş ama aktif bir çalışma yok. Şu anda gördüğünüz gibi yol kapatılmış böyle bekleniyor, işçi göremiyorum şu anda ve yol boyunca da biz kazalar gördük.

6-7 aydır bu yol bitirilmiyor.

Buradan Kocaeli Valiliği’ne ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sesleniyoruz. Bu yol çalışmaları bir an evvel bitirilmesi lazım vatandaşların can güvenliği ile yaşam hakkını korumakla görevli olan yetkililer böyle bir laçkalığa geçit vermişler, işler yapılmıyor, yol yapım çalışmaları bitmiyor. Vatandaşlar az önce gördüğünüz gibi trafik kazaları yaşıyor ve can kayıpları yaşanıyor, mal kayıpları yaşanıyor, yaralılar olabiliyor ve bütün bunlardan sonra maalesef ki gecikmeler devam ediyor. Aylardır, 6-7 aydır bu yol bitirilmiyor. Nedir burada 6-7 aydır bitirilemeyen şey nedir? Birilerinin buralardan rant elde etmesi için mi acaba bu gecikmeler oluyor? Zaten baştan hatalı yapılmış bir yoldu! Artık düzeltin dediğimizde de maalesef ki halen uzayan bir süreç var.

Kocaeli Milletvekili olarak sahada vatandaşlarımızın uğradığı haksızlıklara yerinde yapılması gerekenleri ortaya çıkarmaya çalışacağız.

Kocaeli Milletvekili olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sahada vatandaşlarımızın uğradığı haksızlıklara yerinde yapılması gerekenleri ortaya çıkarmaya çalışacağız. Şimdilik Kocaeli Kandıra yolundan hepinize sevgiler saygılar teşekkür ederim.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat