Özdilek

Güncel

Engellilerin ‘askerlik’ heyecanı

Balıkesir ve Çanakkale’de engelli gençler “bir günlük temsili askerlik” uygulaması kapsamında yemin etti.

17 Mayıs 2019 Saat: 02:54
Engellilerin ‘askerlik’ heyecanı
Engellilerin ‘askerlik’ heyecanı

Engellilerin ‘askerlik’ heyecanı

Balıkesir ve Çanakkale’de engelli gençler “bir günlük temsili askerlik” uygulaması kapsamında yemin etti.

Bandırma 6. Ana Jet Üssü Komutanlığınca gerçekleştirilen törende asker kıyafeti giyen 9 genç, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk bayrağı ve silaha ellerini koyup yemin etti.

Bandırma 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akant, törende yaptığı konuşmada, gururlu bir gün yaşadıklarını söyledi.

Akant, artık geleceğe daha güvenle baktıklarını belirterek, “9 değerli silah arkadaşımla daha güçlüyüz ve gururluyuz. Çünkü biz sadece kastan, kemikten, etten gücümüzü almayız, yürekten alırız. Bu yüreğin içindeki inançtan, imandan alırız. Bu arkadaşlar kasları, kemikleri engelli olsa da yürekleri şu an volkan gibi taşarak askerin yeminini ettiler ve kınalı kuzu oldular.” dedi.

Terhis belgelerini ve hediyelerini Akant ile Destek Grup Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Akbulut’un elinden alan engelliler, aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

– Erdek Mayın Filosu

Erdek Deniz Üssü Mayın Filosu Komutanlığında da engelli gençler için bir günlük temsili askerlik töreni gerçekleştirildi.

Ailelerinin de izlediği törende engelli vatandaşlar Hüseyin Şahin, Lokman Karakuş, Hacı Bayram Bölükbaş, Orhan Kurban, Mikail Fırat, Muhammed Abdullah Coşkun ve İsmail Korkmaz yemin etti.

Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Ateş Kalkan’ın da hazır bulunduğu törende konuşan İkbal Binbaşı Nail Öztürk, “Askerlik hizmetinin çok daha fazla anlam kazandığı bir özel gün yaşıyoruz.” dedi.

Temsili askerlik uygulamasının Türk milletinin vatan sevgisinin göstergesini ortaya koyan dünyadaki ilk ve tek uygulama olduğunu aktaran Öztürk; “Temsili askerlik uygulaması kapsamında bugün engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin bir gün süreli bile olsa askerlik ortamını yaşamasına ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışılmış, aramıza katılan silah arkadaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermiştir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından engelli gençler Türk bayrağı ve silaha ellerini koyup yemin etti.

– Çanakkale

Çanakkale’de de 8 engelli genç, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığında temsili olarak bir günlük askerlik yapıp, terhis belgesi almanın heyecanını yaşadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, temsili askerler, refakatçi askerlerin yardımıyla silahlarını tutarak yemin etti.

Askerler adına Ömer Polat şiir okudu, Cahit Baki konuşma yaptı.

Törende konuşan Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça; temsili askerlik uygulamasının asil Türk milletinin vatanına ve cumhuriyetine beslediği büyük sevginin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bu kapsamda kentte askerliğini yapamamış engelli bireylerin bir gün süreyle temsili olarak askerlik görevlerini yerine getirdiklerini anlatan Uça; “Şehitler ve kahramanlar diyarı Çanakkale’de 8 engelli gencimiz de kutsal vatani görevi olan askerlik hizmetini yerine getirmek için icra ettikleri askerlik yeminiyle milletimizin onurlu evlatları arasındaki yerlerini almışlardır.” dedi.

Daha sonra Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından “askerlere” terhis belgeleri dağıtıldı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç; İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Büyük ile aileler katıldı. BALIKESİR/ÇANAKKALE (AA) –

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat