Özdilek

Ekonomi

EMEP'ten grevci Nedex ve Baldur işçilerine ziyaret

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, grevdeki Nedex ve Baldur işçilerini ziyaret etti, mücadeleleri boyunca yanlarında oldukları mesajını verdi.

11 Ekim 2021 Saat: 22:54
EMEPten grevci Nedex ve Baldur işçilerine ziyaret
EMEP'ten grevci Nedex ve Baldur işçilerine ziyaret

EMEP'ten grevci Nedex ve Baldur işçilerine ziyaret

Kocaeli Dilovası’nda bulunan Petrol-İş üyesi Nedex Kimya fabrikası işçilerinin grevi kararlılıkla sürüyor. Grevde 15. günü geride bırakan işçiler, dayanışma ziyaretleri ile de güç buluyor. Nedex ile beraber yine grevlerinde 188. günü geride bırakan Baldur işçilerine Emek Partisi Kocaeli İl ve Gebze İlçe Örgütü ziyaret etti. "Baldur ve Nedex işçisi kazanacak, işçi sınıfı kazanacak" diyen EMEP, dayanışma çağrısı yaptı. 

Nedex grevi ziyaretinde konuşan Emek Partisi MYK Üyesi ve Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Baldur işçileri ile Nedex işçilerinin grevlerini birbirinden ayrı görmediklerini, her iki işkolundaki işçilerin de pandemi koşullarında ekmeklerini büyütmek için mücadele ettiğini vurguladı.

Baldur'da da Nedex'te de patronların, işçilerin grevini, birlikte mücadelelerini bölmek için türlü oyunlar oynadığını belirten Erkan, patronların amacının daha az ücretle kölelik koşullarında çalışma dayatmak olduğunu, işçilerin örgütlü mücadele ile bu girişimleri boşa çıkarıp kazanacağını belirtti.

"Bu mücadele emsal olacak"    
Türkiye'de asgari ücretin bir zamanlar bakanların "Çinli işçiler bir tabak pirinçle bile mutlu oluyor" diye örnek gösterdiği Çin'in bile gerisine düşmüş durumda olduğunu belirten Erkan, iktidarın patronlara daha düşük ücretlerle işçi çalıştırmanın yolunu açtığını, bunu engelleyebilmenin tek yolunun da işçilerin sendikaları ile verdikleri örgütlü mücadele olduğunu ifade etti. Nedex işçilerine seslenen Erkan, "Eğer siz bu mücadele ile hakettiğiniz ücreti alırsanız bu mücadele emsal olacak, Baldur işçileri de alacak başka işçiler de alacak" diye konuştu.

Emek Partisinin sınıfın partisi olduğunu vurgulayan Erkan, "Siz şu kapıdan grev halayları ile kazanarak girene kadar bu parti sizin yanınızda, omuz omuza dayanışma içinde olmaya devam edecek ve siz bu kapıdan halaylarla içeri gireceksiniz" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat