Özdilek

Siyaset

EMEP: kaza değil cinayet, sorumlular hesap versin!

Emek Partisi İl Örgütü, Tekirdağ Çorlu hattında meydana gelen tren kazasına dair açıklama yaptı.

9 Temmuz 2018 Saat: 16:14
EMEP: kaza değil cinayet, sorumlular hesap versin!
EMEP: kaza değil cinayet, sorumlular hesap versin!

İl Başkanı Arzu Erkan imzalı yapılan açıklamada, "Kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi halkın sağlığını ve can güvenliğini tehdit etmektedir, özelleştirmeler son bulmalı ve taşeron uygulamalar kaldırılmalıdır" denildi. 

Açıklamanın detayları şöyle; 

 

"Tekirdağ Çorlu hattında meydana gelen tren kazasında yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifa diliyoruz. 

 

Kazanın nedenini hava durumu bozukluğuyla açıklayan siyasi yetkililer benzer durumlarda hep olduğu gibi sorumluluğu üstlerinden atmayı tercih ettiler. Aşırı yağışlar nedeniyle çökme teşhisi doğru değildir. Her türlü hava koşulunda sağlam kalması gereken demiryollarında yağış yüzünden bir çökme meydana geliyorsa bu düpedüz ihmaldir ve bu yüzden meydana gelen can kayıpları karşısında kazadan değil cinayetten söz edilir. 

 

'İnsan hayatı gözden çıkarıldı!'

Kamu hizmetlerinde özelleştirmenin ölüm getireceğini biz de dahil söyleyen herkes bir kez daha haklı çıkmaktan üzgünüz. Özelleştirme politikaları, kamu kaynaklarını yandaş firmaların yağmasına çeviren ihale sistemi, denetimsizlik, işi en ucuza mal etmek isteyen şirketlerin yüksek kâr için her türlü maliyet ve malzemeden kaçınması kazalara kapı açmaktadır.

 

Bu politikalar sayesinde insan hayatı gözden çıkarılabilir hale getirilmiştir.

 

Demiryolu hatlarının yenilenmesi, uyulması zorunlu olan uluslararası mevzuat ve kurallara göre yapılmamıştır. Yol güvenliği kontrolleri ödeneksizlik gerekçesiyle ertelenmiş ve kamu hizmetlerinin taşeronlaştırılması ve nihayet Halkalı-Çorlu hattını hattı kapatmadan yenileme işlemine göz yumulması “kaza”ya geliyorum demiştir.

 

'Sorumlu ulaştırma bakanı ve tüm yetkililer!'

Bu facianın sorumlusu Tekirdağ-Çorlu hattında meydana gelen kazanın aşırı yağış nedeniyle oluştuğunu iddia eden başta Ulaştırma Bakanı olmak üzere tüm yetkililerdir.

 

Sorumlu olan tüm kamu yöneticileri ve başta Ulaştırma Bakanı olmak üzere siyasi yetkililer istifa etmeli, hesap vermelidir. Çünkü bu cinayete alenen davetiye çıkarılmıştır.

 

Kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi halkın sağlığını ve can güvenliğini tehdit etmektedir, özelleştirmeler son bulmalı ve taşeron uygulamalar kaldırılmalıdır. Alanında faaliyet gösteren sendikalar ve ilgili meslek örgütlerinin öneri ve uyarıları dikkate alınmalıdır"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat