Özdilek

Kültür/Sanat

Edebiyat Buluşmaları Haldun Taner ve Hikâyecileriyle devam ediyor

Etkinlikizi Kültürel Platformu’nun düzenlediği Edebiyat Buluşmalarının üçüncü oturumu Haldun Taner ve Hikâyecileri başlığı altında düzenlenecek.

24 Aralık 2019 Saat: 21:55
Edebiyat Buluşmaları Haldun Taner ve Hikâyecileriyle devam ediyor
Edebiyat Buluşmaları Haldun Taner ve Hikâyecileriyle devam ediyor

Edebiyat Buluşmaları Haldun Taner ve Hikâyecileriyle devam ediyor

Haldun Taner Hikâye Ödülü’ne sahip olan Berna Durmaz ve Yavuz Ekinci Mimarlar Odası Taş Bina’da 26 Aralık Perşembe günü 19.00’da okuyucularıyla buluşacak.

Berna Durmaz İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Tepedeki Kadın (2011), Bir Hal Var Sende (2012), Bir Fasit Daire (2013) ve Karayel Üşümesi (2016)  öykü kitapları arasında yer alıyor. Bir Fasit Daire, 2014 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü’ne layık görüldü. Berna Durmaz’ın öykülerinin biçimini oluşturan üslubunda sözcük seçimleri özenli ve titizdir. Belli bölgelerde sınırlı kelime ile bir edebiyat biçimi oluşturmayı hedefler. Buna karşılık ise berrak ve yalın anlatımı öykülerine yedirmeyi başarmıştır.

 

Yavuz Ekinci, Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Öyküleri, Adam Öykü, Varlık, Kitap-lık, İmge Öyküler, Eşik Cini, Kül Öykü ve Notos Öykü dergilerinde yayımlandı. 2005 yılında Sırtımdaki Ölüler öykü kitabıyla Haldun Taner Öykü Ödülü’ne layık görüldü. Yavuz Ekinci öykülerinde insanın temel sorunları, bölgesel çatışmaların insanlar üzerindeki etkisini yansıtıyor. Öykülerinin özgün yanlarını üslubu ile tamamlayan Ekinci aynı zamanda diliyle günümüzün Türkçe Öyküsü’ne nitelik kazandırmaya devam ediyor.

Etkinliklerimizden düzenli olarak haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir, etkinlikizi.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Perşembe söyleşilerimiz herkese açık ve ücretsizdir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat