Özdilek

Turizm

Doğan'dan Aşçılık Okulu Müjdesi

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, yönetim kurulu üyeleri Salih Ayten ve İlhan Haftacı, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret ettiler.

28 Kasım 2016 Saat: 20:56
Doğandan Aşçılık Okulu Müjdesi
Doğan'dan Aşçılık Okulu Müjdesi

Oldukça sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, esnafların sorunlarının yanı sıra İzmit’te aşçılık okulu açılması gündeme geldi. 

Başkan Doğan, pastacılık okulundan sonra aşçılık okulu açılması içinde çalışma içinde olduklarını belirterek” İzmit Belediyesi olarak İZMEK bünyesinde bir çok branşta meslek edindirme kursları düzenliyoruz. 47 ayrı yerde 97 branşta binlerce kişi kurslarda meslek öğreniyor. Bu kurslarımız arasında yemek kursu da bulunuyor fakat kursa daha çok bayanlar katılıyor. Aşçılık ile ilgili de  Lokantacılar Odamız ile ortak bir çalışma yapabiliriz. Aşçı yetiştirmek, sektöre kalifiye eleman yetiştirmek gerekiyor. Sadece aşçı da yetmiyor. Sunumlar da ayrı bir yetenek gerektiriyor. Şehrimizde çok güzel Restoranlar var. Bazen sadece mekanların fiziki açıdan güzel olması da yetmiyor.

GELENEKSEL LOKANTACILIĞI YAŞATACAĞIZ

İçinde sıcaklığın samimiyetin olması önemli. Bazen öyle yerler vardır ki, yılların yeridir ama orada hijyen vardır, tertip düzen vardır. Belki lüks görünmez ama sıcak bir hava vardır. O geleneksel lokantacılık anlayışını da yaşatacak bir eğitimi sağlatmak aslında hepimizin görevidir. Lokantacılık ve aşçılık üzerine bir okulu kazandırmak isteriz” şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZE MESLEK KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir de “ pastacılık okulumuz gibi gençlerimize meslek kazandıracak bir aşçılık okul olmasını istiyoruz. Belediye Başkanımızın konuyu sahiplenmesi bizleri  fazlasıyla memnun etti. Açılacak olan okul sayesinde sektörümüzdeki kalifiye eleman sıkıntısı da ortadan kalkmış olacak” dedi.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat