Özdilek

Ekonomi

Direnişteki işçilere Nakliyat-İş’ten dayanışma ziyareti

Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldular, işveren sendikaya üye oldukları için işçileri işten attı.14 gündür direnişte olan işçilere, DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası dayanışma ziyaretinde bulundu.

26 Eylül 2018 Saat: 11:18
Direnişteki işçilere Nakliyat-İş’ten dayanışma ziyareti
Direnişteki işçilere Nakliyat-İş’ten dayanışma ziyareti

Neyse O adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretine isyan ederek sendikalaşma kararı alan BBS Metal işçileri DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldular. Birleşik Metal-İş sendikasının çoğunluğu sağlamasının ardından işveren saldırıya geçerek sendika üyesi 11 işçiyi işten attı.

 

Bunun üzerine işçiler anayasal hak olan sendikaya üye olma haklarına sahip çıkmak, haksız bir şekilde atıldıkları işlerine geri dönmek ve insanca yaşayabilecekleri ücret ve çalışma koşullarını sağlamak için iş yerlerinin önünde direnişe başladılar.

 

14 gündür direnen Birleşik Metal-İş üyesi BBS Metal işçilerine dün DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube yöneticileri dayanışma ziyaretinde bulundular.

 

Ziyarette bir konuşma yapan  Nakliyat-İş Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal işçi sınıfının çıkarlarının ortak olduğunu bu nedenle de mücadelenin de ortaklaştığını belirti. Aylardır direnişte olan Real İşçilerinin, Uyum/Makro İşçilerinin, Muğla Taşıt Muayene  İşçilerinin, Cargill ve Flormar İşçilerinin direnişini de selamlayan Kopal işverenlerin işçi-sendika düşmanlıklarına karşı işçiler haklarını alıncaya kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek BBS direnişi ile de maddi ve manevi olarak her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

 

Daha sonra sohbetlerle devam eden ziyarette “BBS Metal İşçisi Yalnız Değildir”,  “Direne Direne Kazanacağız”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” sloganları atıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat