Özdilek

Güncel

DİLGADER yönetimi Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.

Dilovası Gazeteciler Derneği yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

14 Aralık 2015 Saat: 08:28
DİLGADER yönetimi Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.
DİLGADER yönetimi Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.

Dilovası Gazeteciler Derneği Başkanı Ekrem Meral, yönetim kurulu üyeleri Ali Tahir Kaya, Lütfi Sarıboğa, İsmail Yıldır ve Abdulkerim Meral, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu Gebze’deki çalışma ofisinde ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Gazetecilik istismar ediliyor

Gazeteciliğin çok hassas bir meslek olmasına rağmen son yıllarda istismar edilerek mesleki saygınlığın zedelendiğine dikkat çeken Dernek Başkanı Ekrem Meral “Derneğimizin asıl amacı, ilçemizde aktif olan gazeteciler ile  bu işi yapmak isteyen gazeteci adayların daha organize ve  doyurucu bilgilerle mesleklerini  yapmalarına ön ayak olmaktır. Bizler bu kentte gazetecilik yapan arkadaşlar olarak Tüccar Gazetecilik yapan kişilere aldırmadan,  ilçe yöneticileri, STK başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, OSB yöneticileri, sanayiciler ve kanaat  önderleri birlikte hareket ederek  bilgi kirliliğinden arındırılmış,  ön yargısız ve  olaylara bakışlarında  yorumsuz, haber yapmalarına ön ayak olmaktır.

Derneğimize Ancak Dilovası’daki Gazeteciler Üye Olabilir

 Gazeteciler olarak bizler,   etik habercilik anlayışıyla  ilçemizin marka kent olma yolunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bunun içindir ki Dernek tüzüğümüze eklediğimiz özel bir madde ile “Derneğe üye olmak veya dernek yönetimine girme hakkı Dilovası’nda gazetecilik faaliyetini yapıyor olması, veya ilçe genelindeki bir medya organında aktif olarak çalışıyor olması gerekir.  Dilovası dışındaki medya kuruluşlarında çalışıyor olanlar Gazetecilik faaliyetinde aktif olsa bile üye olamazlar” ibaresi ile Derneğimizin Dilovası ile özdeş bir yapıda olduğu göstermektedir. Dernek olarak bütün mesleki teşekkürlerin faaliyetlerini desteklediğimiz gibi hiç kimsenin alternatifi olma gibi düşüncemiz bulunmamaktadır”  dedi.

Başkan Karaosamonğlu “Oluşumunuzu Çok Önemsiyorum”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da sivil toplum kuruluşlarının ve mesleki dayanışma derneklerinin çok önemli  olduğunu belirterek “Dilovası’nda gazetecilerin bir çatı altında birliktelik sağlayarak ilçenin tanıtılmasına ve markalaşmasına çok büyük katkılar sağlayacaktır. Bunun için oluşumunuzu çok önemsiyorum. Günümüzde doğru habercilik çok önemli, önemli olan doğru habercilik anlayışının sergilenmesidir. Derneğinizin faaliyetlerinizin ve birlikteliğinizin devamı için çok güzel bir çatı olmasını arzulayarak başarılar dilerim” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat