Özdilek

Siyaset

DEVA Partisi’nden Çifte Kongre

DEVA Partisi ilçe yönetimlerini tamamladıktan sonra kongre süreçlerine de hızlı başladı. İki kongreyi birden yapan DEVA Partisi yarın da iki kongresini tamamlayacak.

25 Ekim 2020 Saat: 11:03
DEVA Partisi’nden Çifte Kongre
DEVA Partisi’nden Çifte Kongre

DEVA Partisi’nden Çifte Kongre

DEVA Partisi ilçe yönetimlerini tamamladıktan sonra kongre süreçlerine de hızlı başladı. İki kongreyi birden yapan DEVA Partisi yarın da iki kongresini tamamlayacak

2 Temmuz’da kendisine Kurucu İl Başkanlığı yetkisi verildikten sonra hızla il yönetim kurulunu teşekkül ettiren Adem Koç, 10 Ağustos’ta yönetimini basınla tanıştırmış, ardından süratle ilçe başkanlıklarının atanmasına başlanmıştı. En son Gebze İlçe Başkanının da atanması ardından ilçe başkanlıklarının açılışı ve kongre süreçleri başlamıştı. Bu kapsamda bugün iki ilçe kongresi birden yapıldı.

Genel Başkanlığı’nı Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atlım Partisi (DEVA) Derince İlçe 1. Olağan Kongresi Mamikler Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Mevcut ilçe başkanı Zeynep Sudan’ın tek aday olduğu kongrede Zeynep Aydın Sudan seçilmiş başkan oldu.

İl Teşkilât Başkanı Orhan Sarısüleyman’ın divan başkanlığını gerçekleştirdiği kongreye DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar, DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, DEVA Partisi’nin diğer ilçelerinin başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Babacan, susarsanız vebal altında olursunuz 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın her iki kongreye de gönderdiği tebrik mesajında özetle şunları ifade etti: “Değerli kardeşlerim, zor bir dönemde, bizleri yeni bir siyasi hareket başlatmaya yönelten temel sebepler; ülkenin kötü yönetilmesi ve kötüye gidiş karşısında toplumun her kesiminden gelen talepler ve Aziz milletimizin açık ve ısrarlı daveti oldu. Hepiniz çok iyi bilirsiniz ki, bir ülkede sorunlar ve kaygılar karşısında bir şey yapılmaz, susulur, sadece izlenilirse olacaklardan herkes sorumlu olur vebal altında kalır.

Biz de, kötü gidişata karşı susmadık, susamadık. Karar verdik, arkadaşlarımızla DEVA PARTİMİZİ kurduk. Kadrolarımız sizin gibi arkadaşlarımızın katılımı ile her gün büyüyor.

Bir ülke düşünün ki, Her geçen gün sorunlar artıyor, yönetime karşı güven sarsılıyor, ehliyet ve liyakate değer verilmiyor; temel hak ve hürriyetleri yok sayılarak demokrasi ve özgürlük alanları sıkboğaz edilmiş, yargı; halka değil talimatlara hizmet eder olmuş, denge ve denetim yok olmuş ve güçler ayrılığından söz edilemiyor.

Tutarsız, şeffaflıktan uzak, güven vermeyen ve istikrarı sağlayamayan bir ekonomi yönetimi var, eğitim sistemi yazboz tahtasına dönüştürülmüş, bu ülke içine kapatılmış, yakın coğrafyada sözü tükenmiş, dünyada itibarsız ve yalnız bir ülkeye dönmüş, ülke güvenliği sadece katı güvenlikçi politikalarla sağlanmaya çalışılıyor.

Böyle bir ülkenin iyi idare edildiğinden söz edilebilir mi? Fedakârca çalışmalarınız sayesinde koronavirüs salgınına rağmen ülkemizin tamamında örgütlenmemizi tamamlamak üzereyiz. Genel seçimlere katılım şartını karşılamak üzere de kongrelerimizi yapıyoruz. Her türlü engele rağmen, inanç, azim ve kararlılıkla yürüttüğünüz çalışmalardan dolayı hepinize gönülden teşekkür ediyorum.

Pandemi döneminde, kısıtlı imkânlarla, zamanla yarışarak yürüttüğümüz bu kongre sürecinden sonra inşallah alanlara ineceğiz. Yapacağımız toplantılarla halkımızın yanında olacağız. Gönül sofralarına oturup dertleriyle dertleneceğiz. Halkımızın her bir ferdine Deva Partimizi ve Türkiye hayalimizi anlatacağız. Kongremizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı candan tebrik ediyorum” dedi.

Bu işe gövdemizi koyduk

Açılış konuşmasında DEVA Partisi Derince İlçe Başkanı Zeynep Sudan, “Görevimizi ilk günden bu yana aşk ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Sokaklarını, caddelerini her köşesini iyi bildiğimiz Derince’nin ve ülkemizin sorunlarını çözmek adına taşın altına elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Bu yolda çok güzel bir ekip ruhunu ortaya koyuyoruz. Kendi çocuklarım da dâhil olmak üzere gençlerimiz artık yarınlara umutla bakamıyor. Böyle bir tablo varken evimizde oturamazdık. Gençlerimiz için geleceğimiz için hep birlikte DEVA Partisi’nde ülkemizin geleceği için çalışmaya başladık” dedi.

+++++++++

Koç,Türkiye birden büyüktur! 

Daha sonra söz alan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, Kongre süreçlerimiz ile birlikte teşkilatlanmamızı tamamen bitirmiş olacağız. Böylece atanmış ilçe başkanlarımız, artık seçilmiş başkan olacaklar ve sahada büyük bir çalışma içerisine girecekler. Zaten parti olarak da hızlı bir çalışma temposu içindeyiz. Genç ve dinamik ekibimizle kentimizin geleceğini inşa ediyoruz… Birbirinden kıymetli saygı değer arkadaşlarımızı il yönetimi, ilçe başkanlıkları ve ilçe yönetimlerine getirdik. Her zaman istişare içerisinde gece gündüz demeden teşkilatlanma çalışmalarımızı sürdürdük. Hedeflerimizi belirledik. Aralık ayı sonuna kadar 473 mahallede 5 DEVA Partisi gönüllüsü belirleyeceğiz. Bu işin nasıl yapılacağını tecrübelerimizle biliyoruz. Hep birlikte bu geniş aileyi daha da büyüteceğiz. Çünkü bugün Türkiye’de yaşanan tek adam demokrasisi artık çekilmez duruma gelmiştir. Her yıl 250 bin gencimiz yurt dışına kaçıyor. Bu böyle gitmez. Her zaman söylediğim gibi; “Türkiye ‘bir’den büyüktür!” Hiç kimse bu milletten daha üstün değildir. İnşallah en kısa sürede ülkemizi yeniden hukukun üstünlüğü ve demokrasinin işlediği, ekonomisi canlanmış, mamur bir yurt haline el birliği ile dönüştüreceğiz” dedi.

Yaşar, kahve ağzıyla siyaset olmaz! 

En son olarak söz alan DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar, “Çok şükür DEVA Partimiz 7’nci ayını doldurdu. Geçtiğimiz hafta partimizim kampındaydık. Sabahtan akşama kadar tüm politikalarımızı tartıştık. Genel politikaları ve ülkemizde aksayan yönleri bir bir masaya yatırdık. Sorunlara çözüm yollarını belirledik.

Eskiden ülkemizde bir siyasi ahlak vardı. Oysa şu anda ne yazık ki Türkiye’mizde bir kahve siyaseti dönemi yaşıyoruz. Kahvehanelerde bile siyasetin bir seviyesi vardır… Artık sokak ağzıyla siyaset, sokak ağzıyla ekonomi şeklinde yürütmeye çalışıyorlar. Şimdi birisi de çıkıp diğer partilere mikroskobik partiler diyor. Oysa küçümsemenin çok fazla yolu var. Biz öyle şeyler söyleriz ki, altından kalkamazsınız. Herkesin kendine göre gençleri, söyleyecek sözleri vardır. Vatandaşın ekonomik sorunlar altında ezildiği bir dönemde böyle açıklamalar yapmaya gerek yok. Eğer bir şey yapmak istiyorsanız, bütün yetkiler elinizde. Muhalefet ile uğraşacağınıza işinizi yapın; ilk önce vatandaşın mutfağındaki yangını söndürün siz! ” dedi.

İŞTE DEVA PARTİSİ DERİNCE İLÇE YÖNETİMİ

Daha sonra oylamaya geçildi. Buna göre;

Zeynep Aydın Sudan, Atakan Özgün, Bülent Yıldırım, Ersin Beliye, Fatoş Yürümez, Hüseyin Şen, M. Zeynel Abidin Örkmez, Yılmaz Güney, Mert Akyol, Muhammet İşcen, Önder Gündoğdu, Recep Çelik, Serkan Ateş, Yurdanur Çıldır,  Zeynel Eren Gülmez

İl Kongre Delegeleri ise şu şekilde oluştu:

Zeynep Sudan, Atakan Özgün,  Bülent Yıldırım, Ersin Beliye, Fatoş Yürümez, Hüseyin Şen, M. Zeynel Abidin Örkmez, Öznur Aktürkoğlu, Mert Akyol, Muhammet İşcen, Önder Gündoğdu, Recep Çelik, Serkan Ateş, Yurdanur Çıldır, Zeynel Eren Gülmez, Yılmaz Güney, Meryem Ulusoy, Hakan Eryılmaz, Adem Karakaya, Mehmet Mutlu, Halukcan Kavrat, Macit Emek, Mehmet Nesim Çelikhası

DİLOVASI’NDA ALİ ÇELİK SEÇİLMİŞ BAŞKAN

Derince ilçe yönetimi seçimleri ardından İl yöneticileri, diğer ilçe başkanları ve kalabalık bir partili grup, Dilovası İlçe Kongresi’nin yapılacağı Dilovası Kültür Merkezi’ne geçtiler.

Kongreye Deva Partisi Kurucu Üyesi ve Doğa Halkları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgin, DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar, Deva Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Dilovası Saadet Partisi İlçe Başkanı Erkan Bilikli, HDP Dilovası İlçe Eş Başkanı Kadir Demir, Yeniden Refah Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ercan Oğu, Dilovası Saadet Partisi Meclis Üyeleri, KADEF Başkanı Ömer Yıldırım ve çok sayıda STK Başkanı, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını İl Yönetim Kurulu üyesi Kamil Savaş Günbeyaz’ın yaptığı kongrede Ali Çelik Oybirliği ile Dilovası İlçe Başkanı seçildi.

ÇELİK ‘DİLOVASI’NA DEVA OLACAĞIZ’

Açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Ali Çelik, çok zor bir dönemde DEVA Partisi’nin kuruluşunun gerçekleştiğini ifade ederek, “Allah’ın izni ve hemşehrilerimizin desteği ile çok kısa bir sürede ilçe teşkilâtımızı kurduk. İlçe binamızın açılışını gerçekleştirdik. Şimdi de kongremizi yapıyoruz. Bizim bir aşkımız var, o da Dilovası’na ve Kocaeli’ye deva olmak. İlçemizin çok ciddi bir çevre sorunu var. İnşallah DEVA Partisi iktidarında bu sorunu çözeceğiz’ dedi.

BAŞKAN KOÇ ‘TEK BAŞINA İKTİDARA GELİYORUZ!’

Kocaeli İl Başkanı Adem Koç da konuşmasında, “Türkiye’de siyaset ne zaman sıkışsa bir çıkış yolu bulunmuştur. Halkımız bu konuda her zaman gereğini yapmıştır. Önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının etrafında toplanarak cumhuriyetimizi kurmuş, ardından yeter söz milletindir demiş, sonra adalet partisi, Özal dönemi, 2000’lerin başı ve günümüzde yine siyaset, yine sıkıştı. Artık milletimiz DEVA Partisi’ni tek başına iktidara taşıyor! Türkiye demokrasi ile atılım yapacak. Biz de Kocaeli İl teşkilâtı olarak buna bütün gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

BİLGİN ‘DİLOVASI’NDAKİ ÇEVRE TAHRİBATININ TAKİPÇİSİYİZ’

Kongreye katılan Deva Partisi Kurucu Üyesi Doğa Halkları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgin ise konuşmasında, Dilovası’nda yaşayan çeşitli kişilerle yapılan röportajlardan örnekler vererek, ‘Parti ve kendi başkanlığı olarak Dilovası’ndaki çevre felâketinin takipçisi olacağımıza söz veriyorum. İktidarımızda hiç kimse bu ülkede kötü bir çevrede yaşamak zorunda kalmayacak. Burada ilçe yönetimimiz ve il başkanlığımızla birlikte Dilovası için çalışacağız’ dedi.

Ardından kongre oylamasına geçildi. Kongrede ilçe yönetimi ve delege listesi belirlendi.

İLÇE BAŞKANI: ALİ ÇELİK

                Asil                                        Yedek

1.            ZEYNEP GÜLSOY                              1.            DİLAN ÇELİK

2.            NEVZAT ARTUT                 2.            MESUT BULAK

3.            İHSAN MEMİŞ                   3.            YUNUS KILIÇ

4.            ABDULAH BUDAK                            4.            YUNUS AYDIN

5.            SERKAN BAYAT                 5.            ÖMER OĞUZ

6.            CÜNEYİT TELLİ                   6.            İLHAN AYDEMİR

7.            MUSTAFA DALĞALI                        7.            ÖMER PALİĞA

8.            YUSUF SIRMALI                8.            KIYASETTİN VANTO

9.            AYDIN KARADAĞ                             9.            ERCAN BAŞ

10.          SEDAT TURAN                   10.          REŞİT ÇELİK

11.          NESİM TASTİĞ                                 

12.          KİYASETTİN DENİZ                                         

13.          MURAT YILDIR                                 

14.          FATİH YAVUZ                                   

İl Kongre Delegeleri

1.            ALİ ÇELİK                             15.          FATİH YAVUZ

2.            ZEYNEP GÜLSOY                              16.          DİLAN ÇELİK

3.            NEVZAT ARTUT                 17.          MESUT BULAK

4.            İHSAN MEMİŞ                   18.          YUNUS KILIÇ

5.            ABDULAH BUDAK                            19.          YUNUS AYDIN

6.            SERKAN BAYAT                 20.          ÖMER OĞUZ

7.            CÜNEYİT TELLİ                   21.          İLHAN AYDEMİR

8.            MUSTAFA DALĞALI                        22.          ÖMER PALİĞA

9.            YUSUF SIRMALI                23.          KIYASETTİN VANTO

10.          AYDIN KARADAĞ                             24.          ERCAN BAŞ

11.          SEDAT TURAN                   25.          REŞİT ÇELİK

12.          NESİM TASTİĞ                                 

13.          KİYASETTİN DENİZ                                         

14.          MURAT YILDIR                                 

 

 

 

 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat