Özdilek

Siyaset

Derelerin avukatı CHP’den aday adayı oldu

Hukuk, sanat, siyaset, spor adamı ve çevre aktivisti ünlü avukat Remzi Kazmaz, memleketi Rize’den CHP Milletvekili Aday Adayı oldu.

13 Mayıs 2018 Saat: 22:27
Derelerin avukatı CHP’den aday adayı oldu
Derelerin avukatı CHP’den aday adayı oldu

HES ve RES davalarının sembol ismi

Kamuoyunun yakından tanıdığı Av. Remzi Kazmaz, özellikle Karadeniz’deki HES’lere (hidro elektrik santrali) karşı verdiği çevre mücadelesi ile tanınıyor. Karadeniz’de birçok HES projesini mahkemelerde iptal ettiren Remzi Kazmaz, aynı zamanda Türkiye’deki en güçlü çevre örgütlerinden Derelerin Kardeşliği Platformu’nun hem kurucu başkanı hem de sözcüsü.

 

Ege Bölgesi’nde yaşam alanlarına kurulan RES’lere (rüzgar enerji santrali) karşı hem hukuki hem de aktivist olarak yapılan mücadelenin öncülüğünü yapan Av. Remzi Kazmaz, şu anda Bodrum Çevre Platformu'nun da kurucusu ve avukatı.

 

İngiltere’ye dava açmıştı

Ülkemizde tarihi ve kültürel varlıkların yurtdışına kaçırılmasına karşı yürüttüğü hukuki mücadelesiyle uluslar arası medyada adından sıkça bahsettiren Kazmaz, en son Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olan Mausoleum ( mozele ) için İngiltere’ye dava açtı. Bu konu ile ilgili Asrın Mabedi adlı kitabı ve belgesel filmi bulunan Kazmaz’ın birçok toplumsal olayın altında imzası var.

 

24 yıl gazi katliamını anlattı, TBMM’de takipçisi olacak

İstanbul Gazi Mahallesi’nde, 12 Mart 1995 akşamı, Aleviler’in gittiği üç kahvehanenin kurşunlanmasıyla başlayan olaylarda 23 kişi hayatını kaybetmiş, 653 kişi yaralanmıştı. Gazi Mahallesi’ndeki korkunç katliamı hukuk katliamı izledi... Remzi Kazmaz, 24 yıl yurtiçinde ve yurtdışında Gazi Katliamı’nı anlattı. Davanın zamanaşımına uğraması üzerine TBMM’ye havale ederek davanın avukatlığından çekilen Kazmaz, milletvekili seçilmesi halinde bu sefer TBMM çatısı altında Gazi Katliamı’nın takipçisi olacağını söyledi.

Etiketler: Remzi Kaymaz,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat