Özdilek

Spor

Deniz Küreği Tekneleri denize İndirildi

Şişecam Çayırova Spor Kulübü’nün İlk Deniz Küreği Tekneleri Törenle Denize İndirildi

12 Temmuz 2021 Saat: 15:44
Deniz Küreği Tekneleri denize İndirildi
Deniz Küreği Tekneleri denize İndirildi

Deniz Küreği Tekneleri denize İndirildi

Şişecam Çayırova Spor Kulübü’nün ilk deniz küreği tekneleri, düzenlenen törenle denize indirildi. Kulüp tarihinin ilk deniz küreği teknelerine Şişecam’a büyük katkıları olan Prof. Dr. Ahmet Kırman, Alev Yaraman ve merhum Engin İşgören’in isimleri verildi.

 

 

Şişecam Çayırova Spor Kulübü Yöneticisi A. Semih İşevi’nin açılış konuşmasıyla başlayan törene, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, Alev Yaraman ve Engin İşgören’in ailesinin yanı sıra Şişecam’ın üst düzey yöneticileri katıldı.

 

Şişecam, Şişecam Çayırova Spor Kulübü’ne verdiği destek ile gençleri spora yönlendirmeyi, spor terbiyesi ile beden ve ahlaki kabiliyetlerinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 1982 yılında Çayırova Sosyal Tesisleri’nde faaliyetlerine başlayan Şişecam Çayırova Spor Kulübü, 1984 yılında Spor Genel Müdürlüğü nezdinde federe kulüp statüsünü elde etti. Şişecam Çayırova Spor Kulübü, 2020 yılı itibarıyle 120 kişilik sporcu ve yönetici kadrosuyla yelken, kürek ve kano dalında genç sporcular yetiştirerek ülke sporuna katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Şişecam Çayırova Spor Kulübü, bölgedeki 25 okuldan 8 bine yakın çocuğu spor alanındali yetenekleri ve ilgileri konusunda değerlendiriyor. Ardından bu alana yönelmek isteyen yetenekli gençleri, kano, kürek veya yelken sporcusu olarak yetiştiriyor. 1984-2020 yılları arasında 79’u milli, toplam 1960 sporcu, Kulüp aracılığıyla spor hayatına başladı. Bu kulüpte başlayıp, kariyerine spor alanında devam eden sporcu sayısı ise 193’e ulaştı.

 

2020 yılında COVID-19 salgını sebebiyle bu alanlarda 4 ulusal 1 de uluslararası yarışma gerçekleştirilirken, Şişecam Çayırova Spor Kulübü sporcuları ulusal yarışlarda 13 birincilik, 4 ikincilik, 12 üçüncülük, uluslararası yarışta ise 1 ikincilik, 1 üçüncülük elde etti.

 

Yine kulüp tarihinde, 2021 yılında ilk kez Durgunsu Branşının yanında Deniz Küreği kategorisinde Büyükler ve U19’da kadın/erkek takımları oluşturuldu ve yarışlar başarıyla sonuçlandı. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Mayıs ayında Sapanca/Sakarya’da düzenlenen Bahar Kupası Akademi Türkiye Şampiyonası’nda da C- Erkekler Kategorisi Kulüpler Birincisi (Deniz Küreği) kupası kazanıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat