Özdilek

Turizm

Darıca’daki turizm işletmeleri birlik kurdu

Darıca’da hizmet veren turizm ve Otel işletmecileri, Kaymakam ömer Karaman’ın girişimleri sonucu ‘’Darıca- Bayramoğlu Turizm Hizmetleri birliği’’ adı altında birleştiler.

18 Şubat 2017 Saat: 15:07
Darıca’daki turizm işletmeleri birlik kurdu
Darıca’daki turizm işletmeleri birlik kurdu

Geçtiğimiz Ocak ayında Kaymakam Ömer Karaman’ın öncülüğünde ilk toplantılarını gerçekleştiren  Darıca’daki Turizm ve otelcilerin temsilcileri, dün yeniden Bayramoğlu Hegsagone Hotel’de biraraya geldiler. 

Şehitler için yapılan Saygı Duruşu’nun ardından bir önceki ay yapılan toplantıya ait toplantının tutanakları okundu. Kaymakamlık Hizmet Binası’nda açılışı yapılacak olan ve 20 kişilik toplantı salonuna sahip ‘’Turizm Bürosu’’ hakkında da bilgilendirme yapılırken, ‘’Darıca- Bayramoğlu Turizm Hizmetleri birliği’’ adı altında bir oluşumun hayata geçirilmesi fikri kabül edildi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın yoğun programı olması nedeniyle yerine Darıca Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı ve Hukuk İşleri’nden Sorumlu Hayrettin Karasu toplantıya vekaleten başkanlık yaparken, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün, Darıca Belediyesi Zabıta Müdürü Yücel Aslan, Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü Hasan Hüseyin Kozan, Hegsagon Hotel adına Zeki etyemez, Paradise İsland Hotel adına Murat Kaya ve Serhan Şirin, Yapı Kredi Bankası Dinlenme Tesisleri adına Hasan Uysal, Elite Hotel adına Yusuf Yıldız, Bayramoğlu Resord Hotel adına Hüseyin Özbayrak, Emca Palace hotel adına Erkan Tutgun, Otel Yelkenkaya adına Emre Ünan, İş Bankası Dinlenme Sitesi adına Zeki Özden, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi adına Gökmen Aydın ve Osman Selçuk Dursun, Cucci Hotel adına Hakan Turan’da toplantıda hazır bulundu.

 Elite Hotel yetkilisi Yusuf Yıldız; Arz ve talep noktasında denge yok

Toplantıda söz alarak görüşlerini aktaran Elite Hotel Temsilcisi Yusuf Yıldız, ‘’Bu iş arz talep meselesidir. Darıca’daki oteller konaklama ve yeme içme açısından mükemmelin de üstünde. Bunun üstüne basa basa söylüyorum, Avrupa’da bile bu özellikte otel sayısı az denecek sayıda, ancak bu iş arz talep meselesi biz arz ediyoruz ama talep noktasında sıkıntı yaşıyoruz.’’dedi

 

Hayvanat Bahçesi yetkilisi Gökmen Aydın; İyi bir seyahat Acentesini yanımıza almalıyız

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi adına konuşan Gökmen Aydın ise katıldıkları uluslararası bir fuarda hayvanat bahçesini anlattıklarını anck bunun yeterli olmadığı kanaatine vardıklarını söyledi. Gökmen Aydın, ‘’ Daha sonra bölgeyi anlatmaya çalıştık ve bunda da başarı sağlayarak ziyaretçi sayısını önemli derecede artırarak özellikle Arapların ilgisini çekmeyi başardık. Kurulacak olan turizm birliği adına İyi bir seyahat acentesini de yanımız çekersek Arap dünyasının buraya gelmesini sağlarız’’dedi

 

Yapı kredi Bankası Dinlenme Tesisleri temsilcisi Hasan Uysal; Aslan Çimento kaldırılıp yerine Aqua Park yapılmalı

, özellikle yaz aylarında tesislerine 10 bine yakın ziyeretçi geldiğini ve bu tesisilerden yararlanmak isteyen bir o kadar daha banka çalışanlarının olduğunu ancak yol sorunu olduğu için ziyaretçi sayısının istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Ökten, tesisilerine gelen ziyaretçi sayısının çokluğunun Darıca’ya daha çok fayda sağlayacağını hatırlatarak, bu anlamda tedarikçilerine ve esnafa fayda sağladıklarına inandığını söyledi.

Darıca’daki turizmin canlanması için ilginç bir öneri de getiren Yapı Kredi Bankası Dinlenme Tesisleri yetkilisi Hasan Uysal, Aslan Çimento’nun kaldırılarak yerine Aqua Park yapılması teklifinde bulundu..Uysal, konuyla ilgili olarak,’’ Darıca’nın turizm alanında ilgi çekebilmesi için burayı ilgi odağı haline getirmeliyiz. Benim sunduğum sadece bir örnek, bu örnekler çoğaltılabilir. Bu şekilde İstanbul’dan her gün 3-4 bin kişiyi burada kurulacak Aqua Parka çekebiliriz. Bir örnek daha verecek olsak, Darıca’da, tarihi bir evi restore ederek ‘’Darıca Konağı’’na dönüştürebiliriz. Müze haline geitrilecek bu konak da ilgi odağı olabilir’’ dedi.
 

Hegsagone Hotel temsilcisi Zeki Etyemez; Bu oluşum kamu kuruluşlarıyla bizi buluşmamızı sağlayacak

Hegsagone Hotel temsilcisi Zeki Etyemez ise, Darıca’daki turizmin gelişmesi için kurulacak birlikteliğin elinde shirli değnek olmayacağını söyleyerek, ‘’ Turizmin burada canlanması için kurulacak olan birlik üyelerinin her ay düzenli olarak biraraya gelmesi turizmin hemen şimdei gelişeceği anlamını taşımaz. Ama bu birlik, bizim en azından her ay biraraya gelmemize vesile olacak. Bir oluşum kurmanın vakti geldi.bizler turizmciler olarak en iyi hizmeti veriyoruz, ancak olası sıkıntılarımızda ‘nereye gideceğiz?’in cevabını veremiyoruz. Bu oluşum en azından Kamu kuruluşlarıyla bizi buluşturacak bir kontak görevini görecektir. Ve bu koordinasyonla bir takım şeylerde buradan yol alabiliriz. Ben oluşumdan yanayım, en azından biraraya gelip fikirlerimiz paylaşırız.’’ Şeklinde konuştu.

 

Resort hotel yetkilisi Hüseyin Özbayrak; Hastane yöneticileri de bu toplantılara katılmalı

Resort hotel yetkilisi Hüseyin Özbayrak ta, toplantıda söz alarak şunları söyledi; Bizler OSB’lere hizmet vereceğiz diye kurulduk. Uluslar arası fuara gidilip de ne olacak? Dışardan bakıldığında ülke genelinde sıkıntı olduğu hakim.  Gelen müşteriler otellerimizden bin bir kere memnun ama burada ilgi çekecek bir şeyler olmalı. Biz iş dünyasına hizmet veriyoruz, ama buradaki hastanelerin yöneticileri de bu toplantıya gelip katılım sağlamalı..

 

Hayrettin Karasu; Karamsarlığa kapılmayın

Toplantıya başkanlık yapan hayrettin karasu ise, Turizm sektöründe hizmet veren işletmecilerin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söyleyerek, ‘’Darıca her geçen gün büyüyerek gelişiyor. Dün olmayan yollarımız yapılıyor ve yapılmaktadır. İlçenin gelişmesi yönünde önemli projeler var. Karamsar olmayın, biz kaymakamlık olarak turizm adına elimizi taşın altına koyuyoruz, Kocaeli’deki yetkililerle de bu konuda sürekli olarak temas halindeyiz. Geçen ay toplantımızda hazır bulunan Kocaeli İl Kültür ve Turizm müdürü Sayın Adnan Zamburkan bizim burada bir Turizm Şubesi açmamızda yardımcı oldu. Ve Hükümet Konağı Binası’nda 20 kişilik toplantı imkanı sağlayan bir şube kurduk. Şimdi ise sizlerin temsilcisi olduğu turizm işletmelerinin yer alacağı bir oluşumu kurarak hayata geçireceğiz ‘’dedi. 

 

Başkan Hüseyin Özbayrak oldu

İkincisi yapılan toplantının ardından, ‘’Darıca - Bayramoğlu Turizm Hizmetleri Birliği’’nin kurucu başkan ve yöneticilerinin seçimine geçildi.

İlk olarak önerilen Hegsagone Hotel Temsilcisi Zeki Etyemez, kendisini bu göreve layık gördükleri için herkese teşekkür ederken, bundan onur duyduğunu ancak, yeni bir projeye başlayacak olması nedeniyle faydalı olamayacağını söyleyerek affını istedi. Zeki Etyemez’in ardından ismi önerilen Resort Hotel yetkilisi Hüseyin Özbayrak oy çokluğuyla kurucu başkan seçildi.

Kurucu üyeler ise Darıca ve Bayramoğlu’nda hizmet veren Turizm işletmecileri ile otellerin yetkililerinden oluştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat