Özdilek

Kültür/Sanat

CHP Kocaeli Örgütü Artvin Tanıtım Günlerine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay ve il yöneticileri Artvin Tanıtım Günlerine katıldı.

13 Mart 2018 Saat: 17:09
CHP Kocaeli Örgütü Artvin Tanıtım Günlerine katıldı
CHP Kocaeli Örgütü Artvin Tanıtım Günlerine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl Yöneticileri Harun Özgür Yıldızlı, Nilay Merttürk, Selim Yıldız, Sabriye Şahin, Prof. Dr. Muhip Kanko, Demet Karaman, Selim Yıldız, Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, Kadın Kolları İl Başkanı Songül Kaya, Kadın Kolları İl Yöneticisi Gülsüm Umur, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Kartepe İlçe Yöneticileri Ayla Demir, Seval Akyüz, İzmit İlçe Yöneticisi Ali Kuzu, Osman İlhan Cebeci ile birlikte 10-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Artvin Tanıtım Günlerine katıldı.

Tüm stantları gezdiler

Anadolu Kocaeli’de projesi kapsamında 10-13 Mart tarihleri arasında İnterteks Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Artvin Tanıtım Günleri’ne katılan CHP Kocaeli Örgütü her standa uğrayarak bilgi aldılar. Birçok yöresel ve kültürel ürünlerin bulunduğu stantları gezen CHP’liler yöreye ait lezzetleri de tattı. Özellikle Artvin Kafkasör Boğa Güreşleri Festivalinde orta siklette yarışan Duman adlı boğaya ve geleneksel Artvin evlerine büyük ilgi gösterdiler, Artvin’in geleneksel ahşap dönme dolabına bindiler. İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Artvin Ardanuç İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Yıldırım Demir’le de bir süre sohbet etti. Sarıbay, Artvin’in yerel TV kanalına açıklama yaptı.

Kültürleri yakından tanımamız gerekir

İlimiz birçok kültürü içinde barındıran bir şehir ve birçok Artvinli bulunuyor diyerek sözlerine başlayan CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “ Kocaeli halkı ve memleket özlemi çeken Artvinliler için çok anlamlı bir etkinlik. Karadeniz’in incisi olan Artvin ilimizin kültürünün geleneklerinin göreneklerinin burada sergileniyor olması büyük mutluluk. Ülkemizin tüm kültürünü yakından tanımamız gerekir. Bu tür organizasyonlar da buna vesile oluyor. Kültürümüz, gelenek göreneklerimiz genç nesillere aktarılarak yaşatılmalı. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat