Özdilek

Çevre

ÇED toplantısında, bu kez vatandaş tutanak tuttu

Umuttepe bölgesinde Ayvazca mevkiine yapılmak istenen çöp fabrikasıyla ilgili bugün gerçekleşen ÇED toplantısında bölge vatandaşları, bilgilendirilmedikleri yönünde tutanak tuttular.

3 Nisan 2018 Saat: 20:48
ÇED toplantısında, bu kez vatandaş tutanak tuttu
ÇED toplantısında, bu kez vatandaş tutanak tuttu

CHP’liler de toplantıda, tesisin yerinin yanlış olduğunu belirterek bölge halkına destek verdi.

CHP’liler de katıldı Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit’in Ayvazca mevkiine yapılmak istenen Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı bugün İzmit Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP’li yöneticiler ile diğer siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

“Tesisin yeri yanlış” Salonun tamamen dolması nedeniyle dışarıda vatandaşlar kaldı. Tepkiler üzerine dışarıdaki vatandaşlar da salona alındı. Salonda belediye yetkililerin olduğunu söyleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Milletvekili Hürriyet de, “Toplantı bu şartlar altında gerçekleştirilemez. Salonda belediye çalışanları bulunuyor. Bölgedeki vatandaşlar ve bizler bu fabrikayı burada istemiyoruz” diyerek hem duruma tepki gösterdi hem de atık bertaraf tesisinin planlanan yerinin yanlış olduğunu belirtti. Tartışmalar yaşandı Zaman zaman vatandaşlar ve salondaki belediye personelleri arasında tartışmalar da yaşandı. Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı, çöp tesisi için kriterler arasında su havzalarına yapılmaması olduğunu belirterek, “Yapılmak istenen yerde ise su havzaları var. Yeri yanlış. Tesisin yapılması için öncelikle yer konusunda uygun yer araştırması yapılmalıdır. Bu toplantıyı kabul etmiyoruz” dedi. Salonun yetersizliğini protesto eden CHP’liler ve vatandaşlar durumu alkışlarla protesto ederek toplantının iptal olması gerektiğini söyledi.

Bilgilendirme yapılmadı Konuyla ilgili konuşan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya da, “Biz bu projeye değil, yapılmak istenen araziye karşıyız. Tesisin yapılması gereken yere bölge vatandaşları ve bu konularla ilgili olan akademik odalar karar vermelidir. Bu durumu belirleyecek olanlar siyasetçiler değildir” ifadelerini kullandı. Sivil toplum kuruşu yöneticileri ve vatandaşlar da söz alarak, tesis için belirlenen alana karşı olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından ÇED komitesi üyeleri salondan ayrılırken, vatandaşlar da çöp fabrikasıyla ilgili kendilerine bilgilendirme yapılmadığını belirten tutanağı imzaladı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat