Özdilek

Kültür/Sanat

Büyük usta özlemle anıldı

İzmitliler, Levent Kırca'nın anma etkinliğinde buluştu

13 Ekim 2020 Saat: 01:56
Büyük usta özlemle anıldı
Büyük usta özlemle anıldı

Türk tiyatrosuna gönül vermiş usta oyuncu, yazar ve yönetmen Levent Kırca’nın aramızdan ayrılışının 5. yıl dönümünde İzmit Belediyesi, ‘İzmit Unutmaz’ etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Parkı Amfi Tiyatro’da Kırca’yı andı.

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İzmit Unutmaz’ etkinliklerinin bu haftaki konuğu, 12 Ekim 2015’te aramızdan ayrılan, Türkiye'nin mizah ustası Levent Kırca idi. Cumhuriyet Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleşen anma etkinliğinde, programın sunumunu tiyatrocu Numan Ertuğrul Uzunsoy gerçekleştirirken Oyun İstasyonu Kurucusu/ Drama ve Tiyatro Eğitmeni Gülabi Turan ile Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Kadir Yüksel konuk olarak geceye renk kattı.

Kırca’nın bilinmeyen yönleri

Levent Kırca’nın bilinmeyen yönlerini dile getiren Öğretim Görevlisi Kadir Yüksel; “Oyunculuk anlamında klasik oyunculuktan farklılaşan Kırca, epik oyunculuğa daha yatkındı. Az bilinen birkaç yönünü söylemek isterim, TRT’de Oyun Treni isimli bir çocuk programı vardı, Köksal Engür ile birlikte Kırca bir ikili oluşturmuşlardı. Daha sonra orada Kırca’nın bütün oyunculuğuna yansıyacak bir şey oldu, Kavuklu ile Pişekar gibi bir yapı tutturan bu ikili ile Kırca ilk parlamasını gerçekleştirdi. Levent Kırca hem mizahi yönü hem oyunculuğu hem de bir yandan siyasi duruşu ile bambaşka bir yöne evrildi” dedi.

“Toplumun aksayan noktalarını gösterirdi”

Sözlerine Kırca’nın sanatsal yönü ile başlayan Gülabi Turan, “Yansıttığı bütün karakterler bizden insanlardı. İşçiler, memurlar da onun kahramanı oldu, siyasetçiler, bürokratlar da… Toplumda değinmediği kimse kalmadı. Toplumu yönetenlere ne kadar eleştirel bir tavrı olsa da halka karşı bir o kadar nazik, bir o kadar sahiplenici idi. Toplumun aksayan yönlerine karşı mizahını gerçekleştirirdi. O zaman siyasetçiler hicivler için teşekkür ederlerdi” diyerek Kırca’nın gündemden hiç uzak kalmadığını dile getirdi.

Pandemiye dikkat edildi

Oyuncu, yazar, yönetmen ve bir dönemin efsanevi hiciv ustası Levent Kırca’yı, Olacak O Kadar programından derlenen skeçler ile anan İzmitliler, aynı zamanda kentin değerli isimlerinin gerçekleştirdiği söyleşi ile Kırca’nın birçok yönünü öğrendi. Pandemi kurallarına dikkat edilen etkinlikte, maske altında dahi İzmitlilerin gülücüklerinin eksik olmadığı fark edildi.

Hediye takdimi ile gece son buldu

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik sonunda, söyleşiyi gerçekleştiren Oyun İstasyonu Kurucusu/ Drama ve Tiyatro Eğitmeni Gülabi Turan ile Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Kadir Yüksel’e hediye takdim edildi. Mutluluklarını dile getiren konuklar, böylesi güzel etkinliklerin devamını beklediklerini ve İzmitliler için sanatın her yönünü sahnelere taşıyan İzmit Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat