Özdilek

Sağlık

Belediye personeline sağlıklı yaşam semineri

Körfez Belediyesi, hizmet içi eğitimleri kapsamında personeline sağlık semineri verdi. Kocaeli Acıbadem Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Soner Dileklen, soruları da yanıtladı

13 Nisan 2018 Saat: 23:06
Belediye personeline sağlıklı yaşam semineri
Belediye personeline sağlıklı yaşam semineri

Körfez Belediyesi’nde hizmet içi eğitimler kapsamında personele sağlık eğitimi verildi. Eğitimin konuğu; Kocaeli Acıbadem Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Soner Dileklen oldu. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için ipuçları veren Dileklen, “Öncelikle insan sağlık konusunda bilinçlenmeli ve kendisini izlemeli. Tabi bu yeter mi; Düzenli olarak da check-up yaptırarak değerlerine baktırmalı.

Sağlıklı beslenme

Ama en temeli, doğal ve sağlıklı beslenme. Her şeyin başlangıcı bu. Sağlıklı ve doğal beslenmek kadar bir diğer önemli konu ise egzersiz. Bol bol yürüyüş yapmalıyız. Doktorunuzun önerileri ile ilaç tedavisine başladıysanız, ilaçların düzenli kullanılması da önemli. Alternatif tedaviler ile de süreci hızlandırabilirsiniz tabiî ki de” ifadelerini kullandı.

En yaygın hastalık

Diyabet ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Dileken, diyabetin bir sağlık sorunu olduğunu, ancak düzenli ve kontrollü bir yaşam sürdürerek normal bir yaşam kalitesi yakalayabileceğini belirtti. Dr. Dileklen, “Diyabet günümüzün en yaygın hastalığıdır. Bu eğitimlerdeki amacımız bu hastalık konusunda bir farkındalığın oluşturulmasıdır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat