Özdilek

Güncel

Başkanlık makamında duygusal anlar

Başkan Büyükakın, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivallerinde yurt dışından gelen misafir çocukları evlerinde ağırlayan aileler ile bir araya geldi

22 Nisan 2021 Saat: 18:46
Başkanlık makamında duygusal anlar
Başkanlık makamında duygusal anlar

Başkanlık makamında duygusal anlar

Başkan Büyükakın, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivallerinde yurt dışından gelen misafir çocukları evlerinde ağırlayan aileler ile bir araya geldi

Ziyarette ailelerin daha önceki yıllarda evlerinde konuk ettiği çocuklarla görüntülü telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle bu yıl birbirlerinden ayrı kalan çocukların özlemi, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

AİLELER ÇOCUKLARIYLA GELDİ

Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmeye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllardaki 23 Nisan Festivallerinde yabancı çocukları ağırlayan Fatma- Selim Bektaş ile Yasemin-Mehmet Ünal çifti katıldı. Ziyarette Bektaş çiftinin oğlu Ömer Osman ile Ünal çiftinin kızları Bilge ve Ezgi de hazır bulundu.

BAŞKAN KONUKLARINI KAPIDA KARŞILADI

Başkan Tahir Büyükakın, misafirlerini kapıda karşılayarak “Hoş geldiniz” dedi. Görüşmede Başkan Tahir Büyükakın konuklarına bir sürpriz yaparak zoom üzerinden çocukları ve aileleri yabancı çocuklarla buluşturdu. Makedonya ve Bulgaristan ile yapılan bağlantı ile çocuklar 23 Nisan’da konuk ettikleri arkadaşları Yordanova ve Milena ile görüştü.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Arkadaşlarını karşılarında gören Ömer Osman ile Bilge ve Ezgi, heyecanlarını özlem dolu sözlerle dile getirdi. İngilizce olarak yabancı arkadaşlarına seslenen çocukların bu hali aileleri ve Başkan Tahir Büyükan’ı oldukça etkiledi.

“ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ”

Sevgi sözleriyle sonlanan video konferans görüşmesinin ardından konuşan Başkan Tahir Büyükakın, üzüldüklerini gördüğü çocuklara moral verdi. Bu günlerin geçeceğini ve yeniden 23 Nisanları coşkuyla kutlayacaklarını söyleyen Başkan Büyükakın, “Bu günler elbet geçecek ve bizler yeniden siz sevgili çocuklarımızın neşesine, 23 Nisan coşkusuna ortak olacağız” dedi.

“O ÇOCUKLARI EVLATLARINIZDAN AYIRMADINIZ”

Başkan Büyakakın, görüşmede 41 ülkeden misafir çocukları her yıl Türk misafirperverliği ile ağırlayan ailelere teşekkür etti. Büyükakın, “Sizler bu ailelerimiz arasında yer alıyorsunuz. Yurt dışından kentimize gelen çocukları kendi çocuklarınızdan ayırt etmeden misafir ettiniz. Yemeğinizi, aşınızı, evinizi paylaşıp, emanete en güzel şekliyle sahip çıktınız. Sizlere bu nedenle çok teşekkür ederim” dedi.

“DÜNYA TEMAS KURDUĞUMUZ İNSANLAR KADAR BÜYÜKTÜR”

Başkan, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivalini düzenlerken, önemli bir hedefleri olduğunu kaydetti.  Büyükakın, “İstedik ki, çocuklarımız dünyanın başka bir ucundaki bir başka çocukla temas kursun. Çünkü bu sayede vizyon; oturduğu mahalleden, şehirden ülkeden dünyaya açılıyor. Çocuk böylece dünyayı düşünmeyi başlıyor. İnsanın baktığı açı değiştiği anda gördüğü şey de değişir. Dünya aslında temas kurduğunuz insanlar kadar büyüktür. Bu esnada konuşma isteği doğacaktır. İşte bu istek onu bir dil öğrenme gayretine itecektir. Farklılıkların öğrenilmesi de önemli bir fayda.  Yani aslında başka dilde, başka renkte bir insanın da sonuçta bir insan olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

BAŞKANDAN ANLAMLI HEDİYELER

Başkan Büyükakın görüşmenin sonunda KO-MEK Sepeti’nden seçilen hediyeler ile Şanlı Türk Bayrağımızı, 23 Nisan’ın anısına ailelere hediye etti. Büyükakın, çocuklara da kitap seti armağan etti.

AİLELERDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Başkan tarafından konuk edilen Fatma- Selim Bektaş ile Yasemin-Mehmet Ünal çifti ise bu anlamlı jest karşısında oldukça mutlu oldu. 23 Nisan’da yabancı çocukları evlerinde ağırlamaktan hem mutluluk hem de onur duyduklarını anlatan aileler, “Biz onları evimizde sevgimizle ve Türk misafirperverliği ile ağırladık. Büyükşehir’in bu anlamlı organizasyonuna katkı sunmak istedik. Başkanımız da bizi unutmamış ve bize bu anlamlı hediyeleri verdi. Bu vefa için biz de size teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat