Özdilek

Siyaset

Başkan Ayaz ;muhtarlarımızın maaşı 16 yılda 18 kat arttı

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, 19 Ekim ''Muhtarlar Günü'' nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

18 Ekim 2018 Saat: 19:23
Başkan Ayaz ;muhtarlarımızın maaşı 16 yılda 18 kat arttı
Başkan Ayaz ;muhtarlarımızın maaşı 16 yılda 18 kat arttı

''Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlık tеşkilаtı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Maaşlar 1739 liraya çıkarıldı

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarların 2002 yılında aylık 97 lira olan maaşı, 16 yılda 18 kat artırılarak 1739 liraya çıkarıldı. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında önemli adımlar atıldı. Türkiye'de, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etti. İçişleri Bakanlığınımız, 2016'da yayımlanan "Muhtarlar Günü Kutlama Usul ve Esaslarını Belirleyen Genelge" ile "Muhtarlar Günü" ilk kez ülke genelinde kutlandı. Türkiye’deki toplamda 50 bin 218 muhtarımızın özlük haklarında da iyileştirmeler yapıldı. 2002'de 97 lira alan muhtarların maaşları ilk yıl yüzde 5 artırılarak 102 liraya çıkarıldı.2010 yılında 354 liraya, 2015'de 897 liraya ulaşan muhtar maaşlarındaki artış 2018 yılına gelindiğinde 18 katı bularak 1739 lira oldu. Ayrıca muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi talebi de yapılan mevzuat düzenlemesiyle karşılandı. Bu düzenlemeyle emekli ve işçi olmayan 25 bin 258 muhtarın 700 liralık aylık primleri devlet tarafından karşılanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 25 bin 34 muhtar ağırlandı

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 47 toplantıda 25 bin 34 muhtarı ağırladı.

Sözde değil özde sahip çıktık.

Bizler her zaman insana değer veren merkezine insanı oturtan bir anlayışla hizmet etme, siyaset yapma derdinde olduk. Memleketimize hizmet eden hizmet etme derdinde olanlarla, biz gönül diliyle konuşuruz.Bizi anlayacak kişilerin gönüllerinde memleket ve millet sevgisi olması lazım.AK Parti olarak biz muhtarlarımıza sözde değil özde sahip çıktık.Yerelde kalkınmanın yapı taşları olan muhtarlarımız bunun farkında.Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.''

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat