Özdilek

Turizm

Bakü'de Yürekler AL-AL diyor

Bu yıl, 15 Nisan’da Azerbaycan’da ilk dafa düzenlenen Bakü Sopping Fest 15 Ekim’de ikinci kez başladı.

29 Ekim 2017 Saat: 10:59
Baküde Yürekler AL-AL diyor
Bakü'de Yürekler AL-AL diyor

15 Kasım'a kadar sürecek festivala ilgi bu kez daha çok. Bu kez festivala katılan mağazaların sayısı artarak 500'e yaklaşmıştır. Bu markalar uluslararsı markalar ve ulusal markalardan oluşmaktadır. Festivale katılan mağazarın bir çoğu, Gucci, Prada, YSL, Burberry, D&G gibi dünya moda devlerinin her türlü ürününün olduğu giyim, kozmetik. aksesuarlarından oluşmaktadır. Türkiye'den de Azerbaycan'da mağaza açmış markalar festivale yoğun ilgi gösteriyor.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vergiler Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen ve bir ay devam edecek festival boyunca Azerbaycanlılar ve yabancılar yaklaşık 500 mağazada ki özel indirimlerden yararlanacak. Festival kapsamında müşterilere aldıkları ürünlerin Katma Değer Vergisinin bir kısmı geri ödenecek. Bakü Shopping Fest'de özellikle vergi avantajı sağlanan kampanya (TAX-FREE)  daha çok beğeniliyor.

 

 

'' Bakü cazibe merkezi haline geldi ''

 

 

Bakü Sžopping Fest, turizm alanında büyük deneyim kazandırma imkanı yarattı. Bu festival turizmi, turizimi çeşitlendirmek, ülkeye gelen turist sayısını arttırabilmek için çok önemli. Bu tarz alışveriş festilvalleri de şehre kazandırdığı canlılık ile turistlerin tercihinde etkili oluyor. İlk festival tecrübesi Bakü'yü cazibe merkezi haline getirmekte önemli katkısı olduğunu gösterdi. İlk festivale Türkiye'nin İstanbul Sopping Fest'i ile ilham kaynağı olmasının da altını çizerek söylemek lazım.

 

 

'' Türkiye her zaman destek vermeye hazır ''

 

Türkiye'nin Azerbaycan da ki Büyükelçisi Erkan Özoral bize yaptığı açıklamasında; '' Türkiye Azerbaycan'ın her zaman ve her kulvarda yanında yer almaktadır. Azerbaycan'ın tanıtımının ve turizminin geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalara da Azerbaycan'ın uygun göreceği her şekilde destek vermeye, tecrübelerini paylaşmaya devam edecektir. Azerbaycan son yıllarda petrol dışı sektörlerin geliştirilmesi ve ekonominin çeşitlendirilmesi hedefleri doğrultusunda başarılı adımlar atmaktadır. Bu çerçevede, ülkenin turizim potansiyelini geliştirmek ve tanıtmak için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Son zamanlarda Azerbaycan'ı ziyaret eden yabancıların sayısınınn artması da yapılan çalışmaların başarılı biçimde ilerlediğini göstermektedir. Bakü Shopping Festi'de bu açıdan değerlendirildiğinde Bakü'nün tanıtımı için önemli bir etkinliktir. Festival sayesinde yapılan tanıtımın yanısıra, uygulanan fiyat düzenlemeleri de satışların arttırılmasına vesile olmakta, böylece ekonomiye de katkı sağlamaktadır. Bir kaç ay aradan sonra ikinci shopping festivalinin yapılması, birincisinin başarıyla gerçekleştiğini ve hedefine ulaştığını da göstermektedir '' dedi.

 

Büyükelçi; '' Bakü Shopping Fest''in yıllar boyu başarıylala devam eden bir festival olmasını, iki ülkenin turizm ve ticaret potansiyelinin karşılıklı olarak daha da gelişmesini diliyoruz '' diye ekledi.

Haber: Veysel Kavrayan ( Bakü )

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat