Özdilek

Siyaset

Babacan, sarı kartı gösterdi!

DEVA Partisi aday tanıtım toplantısı için Kocaeli’ye gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimlerde iktidara sarı kart göstereceklerini söyledi.

24 Şubat 2024 Saat: 12:25
Babacan, sarı kartı gösterdi!
Babacan, sarı kartı gösterdi!

Babacan, sarı kartı gösterdi!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kocaeli adaylarını kamuoyuna tanıtmak üzere Kocaeli’ye geldi. İzmit'te düzenlenen aday tanıtım toplantısına DEVA Partisi İl Başkanı Zeynep Sudan, DEVA Partisi Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimleri ile partililer katıldı.

GEBZE DEVA BAŞKANI DEMİRTAŞ VE YÖNETİMİ TAM KADRO KATILDI

DEVA Partisinin en büyük örgütlü ilçesi Gebze İlçe yönetimi tam kadro katıldığı aday tanıtım toplantısında Genel Başkan Ali Babacan'dan Gebze DEVA İlçe örgütü övgüler aldı. DEVA Partisi ilçe Başkanı Ahmet Demirtaş yönetim kurulu, belediye başkan adayı ve belediye meclis üyeleriyle birlikte aday tanıtım programında Genel Başkan Ali Babacan'ı karşıladı.

“HAYIRDIR SAYIN ERDOĞAN?”

Aday tanıtım programda konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Merkez Bankası’nın bağımsız olmadığını vurgulayan Babacan, “Bugün ekonomi takviminde önemli bir gün. Bugün Merkez Bankası’nın faiz politikasını açıklama günü. 8 ayda 8 kez faiz artırıldı. Herkes faiz konuşuyor. Her konuda konuşan, partisinin ilçe gençlik kollarına kadar müdahale eden o bir kişiden ses çıkmadı. Uzmanlık alanı ekonomi. Nasıl böyle önemli bir konuda konuşmaz. Hayırdır Sayın Erdoğan? Merkez Bankası’nın talimatlarınızla yönetildiğini bilmiyor muyuz? Bu gece bir kararname ile hepsini görevden alamaz mısınız? Bunlara cevap vermesi lazım. Seçimden bu zamana kadar bu kadar faiz artırmak doğru mu değil mi? Her konuda konuşuyor, bu konuda susuyor. 85 milyon insan kendisinin kararlarıyla açlık yaşarken çıkıp cevap vermeli. Kaçtıkça peşinden kovalayacağız.

“BU KAFAYLA ENFLASYON DÜŞMEZ”

Vatandaşlarımıza faizleri artıranın kendisi olduğunu hatırlatacağız. Ben Merkez Bankası’nın bağımsız karar alması gerektiğini ilk günden bu yanan hep tekrar ettim ve uyguladım. Türkiye’de ne zaman Merkez Bankası bağımsız çalıştı, enflasyon tek haneye düştü. Bu kafayla enflasyon düşmez. 34 yıl bu ülkede enflasyon yüksek seyretmiş, biz gelmişiz ve bağımsız Merkez Bankası kurmuşuz ve enflasyon düşmüş. Ülke, yüksek enflasyon dönemine girdi.

“ERDOĞAN’A SESLENİYORUM”

Sokaklar açlık içerisinde. Çocuklar öğün atlıyor bu memlekette. Yazık değil mi bu ülkenin çocuklarına? Emekliler her yerde etrafımızı çeviriyor. Ev sahibi ile kiracıları birbirine düşürdü bunlar. Bu hükümet, bu ülkenin bir yarısı ile diğer yarsını kavgalı hale getirdi. Vatandaşlarınızı şu kadarcık düşünüyorsunuz çıkın konuşun. Merkez Bankası sizin izninizi almadan karar verebiliyor mu? Erdoğan sebep, yüksek faiz sonuç. Erdoğan sebep, yüksek enflasyon sonuç” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARIN YANI SIRA MUHALEFETTE DE SORUNLAR VAR”

Memleketin sahipsiz olduğunu belirten Babacan, “Depremle ilgili yapılan tatbikatlar sonuçsuz kaldı. Depremden ders çıkarılmadı. 6 Şubat’ta insanlar ‘bu memleket sahipsiz’ diye bağırdı. Evet bu memleket sahipsiz. Ülkenin her köşesinde sahipsiz kalıyor insanlar. Türkiye’ye kader diye sunulan iş bilmezliği düzeltmek için biz buradayız. İktidarın yanı sıra muhalefette de sorunlar var. Hak, hukuk diyorlar ama sadece kendileri için. Belediyecilik eşittir hukuksuz dağıtılacak ruhsatlar, partililere verilecek ihaleler. İstanbul’da bir kişi olmuyor Ankara’dan sesler yükseliyor. Muhalefet etmeyi kazanç kapısı görenlerin de bu ülkeye verebilecek bir şeyi yok. Kimlik siyaseti almış yürümüş. Bu seçim uyarı seçimleri.  Önemli bir fırsat. İktidara sarı kart gösterme seçimleri. Sizlerle birlikte Kocaeli’de en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. Kocaeli Büyükşehir şehir Belediyesi’nin mevcut başkanı mı daha iyi yönetir Ensar mı? Liyakat son derece önemli. Kocaeli’de de sarı kartı göstereceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat