Özdilek

Siyaset

ASİMDER Uluslararası Karabağ platformunu İzmit’te topladı

ASİMDER Genel Merkezi öncülüğünde Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Qarabağ Azadlıq Teşkilatı temsilciliği ile birlikte Uluslararası Karabağ Platformunu İzmit'te toplayarak Karabağ konusu önemli kararlar alındı

25 Aralık 2018 Saat: 10:20
ASİMDER Uluslararası Karabağ platformunu İzmit’te topladı
ASİMDER Uluslararası Karabağ platformunu İzmit’te topladı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Merkezi öncülüğünde Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Qarabağ Azadlıq Teşkilatı temsilciliği ile birlikte Uluslararası Karabağ Platformunu İzmit sivil toplum merkezinde toplayarak Karabağ konusu hakkında çok önemli kararlar alındı.

 

AGİT Minsk gurubunu göreve davet eden platforma katılan (Türkiye, Göksel Gülbey Platformu adına basın açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Uluslararası Karabağ Platformu ilk toplantısını Azerbaycan Bakü’de üç ülke ile başladı. Sonra ise sekiz ülke (Türkiye, Azerbaycan, İran, Gürcistan, Rusya, Bulgaristan, Kazakistan ve Afganistan) temsilcileri olarak Türkiye İzmir’de seksen dernek toplanıldı. Bugün altıncı toplantısını gerçekleştirdiğimiz platformumuza ev sahipliği yapan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ve Türkiye Qarabağ azadlıq Teşkilatı Temsilcileri Cafer Dal ile Cemal Barış’a teşekkürler ederiz. Artık dünya 1915 sözde Ermeni soykırımı ve işgal edilmiş Karabağ konusun da çifte standartlı davranmayı bıraksın yoksa masa görüşmeleri sona ermeli artık savaş ile çözüm bulunmalıdır” dedi.

  

Ya Karabağ ya ölüm diyen Azerbaycan Qarabağ Azadlıq Teşkilatı Başkanı Akif Nağı, “Bu toplantıyı düzenlenmesinde emekleri geçen ASİMDER, TADEF Genel Merkezleri ile QAT Türkiye temsilciliğimize teşekkür ederiz. Artık Karabağsız bir gün bile geçirmemeliyiz. Karabağ Türk dünyasının namusudur tüm Türkleri namuslarına sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Toplantının sonunda platforma üye olan ülkelerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, 2019 yılında yapılması planlanan toplantı ve faaliyetler hakkında kararlar alınarak dilek ve temenni konuşmalarıyla son buldu.

Etiketler: Azerbaycan,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat