Özdilek

Spor

Asılsız Ermeni İftiralarına Açıklık Getirme konferansı

Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği olarak İçişleri Bakanlığının desteği ile birlikte "Asılsız Ermeni İftiralarına Açıklık Getirme Projesi" kapsamında ' Katliamlar' konferansı düzenlendi.

28 Eylül 2020 Saat: 15:23
Asılsız Ermeni İftiralarına Açıklık Getirme konferansı
Asılsız Ermeni İftiralarına Açıklık Getirme konferansı

Asılsız Ermeni İftiralarına Açıklık Getirme konferansı

Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Ermein Ordusu ve Çeteleri Tarafından Gerçekleştirilen Katliamlar’  konferansında konuşan Bilal Dündar, Azerbaycan ile Türkiye’nin kardeş olduğunu ancak bunu hazmedemeyen hainlerin bulunduğunu söyledi

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol ile ‘Asılsız Ermeni İddialarına Açıklık Getirme Projesi’ hayata geçirildi. Bu kapsamda Fuar içinde bulunan Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda ‘Ermeni Ordusu ve Çeteleri Tarafından Gerçekleştirilen Katliamlar’ isimli konferansı düzenlendi. Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar ve yönetim kurulunun ev sahipliğindeki programa AK Parti Milletvekili İlyas Şeker Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Azerbaycan Milletvekili Ramil Hasan, Prof.Dr. Teymur Rızaev, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İnternet Gazeteleri Derneği Başkanı Soner kılıç Tarihçi Yazar Volkan Şenel, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, dernek başkanları ve misafirler katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşları’nın ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Bilal Dündar, “Kurtuluş Savaşı’nı kazanmanın en büyük nedenlerinden biri Azerbaycan’dır. Hanımlar alyanslarını, küpeleri ile Türk gençliğine yardım etti. Kardeş kardeşin elini tutar. Çanakkale’de yaklaşık 2 bin Azerbaycan gencimiz yatmaktadır. Bugün Azerbaycan ve Türkiye kardeştir, dosttur. Bunu hazmedemeyen, göremeyen hainler var mıdır, vardır” dedi. Milletvekili İlyas Şeker ise, “Anadolu’da birçok katliam yaptılar. Bunları dedelerimiz, ninelerimiz anlattı. 1192 Hocalı katliamı bireysel çetelerin katliamı. Bu iş, bilim adamlarının işi. Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşü şöyle, ‘arşivleri açalım bilim adamları çalışsın. Çalışmaları raporuna döksün bunu biz de kabul edelim siz de kabul edin.’ Bu konuda kendinize güvenmiyorsanız, geçmişinizden şüpheniz yoksa bilim adamları çalışır kamuoyuyla paylaşır” diye konuştu. Program Prof.Dr. Teymur Rızaev (Yedi Tepe Üniversitesi) ve Volkan Şenel (Tarihçi Yazar) bildirilerini sundular. Toplantı sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat