Özdilek

Spor

"Akvaryum Adam"dan 23 Nisan dalışı

Guinness rekortmeni "Akvaryum Adam" lakaplı Cem Karabay, Gökçeada'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bir dalış gerçekleştirdi.

24 Nisan 2019 Saat: 10:33
Akvaryum Adamdan 23 Nisan dalışı
"Akvaryum Adam"dan 23 Nisan dalışı

"Akvaryum Adam"dan 23 Nisan dalışı

Guinness rekortmeni "Akvaryum Adam" lakaplı Cem Karabay, Gökçeada'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bir dalış gerçekleştirdi. - Karabay: "Benim ekibim hala taş gibi. Yeni rekorlara hazır. Biz de Rabbim izin verirse inşallah bu sene içinde şu an 142 saat olan denizde yaşama dünya rekorunu yeniden Gökçeada'mıza getirip 145 saate taşıyarak yine müthiş bir rekora imza atmak istiyoruz"

 "Akvaryum Adam"dan 23 Nisan dalışı

ÇANAKKALE (AA) - Guinness rekortmeni "Akvaryum Adam" lakaplı Cem Karabay, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel dalış gerçekleştirdi.

BSS Dünya Rekortmenleri Kulübü ile Gökçeada Su ve Sualtı Sporları Kulübünün düzenlediği etkinlik kapsamında, Karabay ve ekibi dünya rekoruna ev sahipliği yapan Yıldız Koyu'nda su altında dev Türk bayrağı açarak denizin yüzeyine çıkarttı.

Dalış sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Cem Karabay, geçen senenin 23 Nisan'ını hatırladıklarında bu koyda bir tarih yazıldığını söyledi.

O gün, dünyada bir sportif rekoru 15 saat 10 dakikadan, 30 saat 20 dakika 19 saniyeye olmak üzere iki katına çıkardıklarını belirten Karabay, "Bu rekor, 2019 yılının 23 Nisan'ına geldiğimizde hala bizde. Biz de geçen sene Gökçeada Su ve Sualtı Sporları Kulübü Derneğini kurmuştuk. Bu derneğimizin ilk aktivitesi olarak hem rekorun bizde olduğunu hem de Gökçeada Su ve Sualtı Sporları Kulübü Derneğinin varlığını göstermek için böyle bir etkinliğe imza attık." dedi.

Karabay, 23 Nisan etkinliğini kapalı havada, dalgalı denizde yaptıklarını ifade etti. 

 

- Yeni rekor peşinde

 

Ekibinden övgüyle söz eden Karabay, "Benim ekibim hala taş gibi. Yeni rekorlara hazır. Biz de Rabbim izin verirse inşallah bu sene içinde şu an 142 saat olan denizde yaşama dünya rekorunu yeniden Gökçeada'mıza getirip 145 saate taşıyarak yine müthiş bir rekora imza atmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe desteklerinden dolayı Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve Belediye Başkanı Ünal Çetin'e teşekkür eden Karabay, "Belediye Başkanımız da bizimle suya dalış yaparak etkinliğimizde yer aldı. Hem Kaymakamımıza hem Belediye Başkanımıza minnet duygularımı sunuyorum. Bunların hepsi vatanımız için, Gökçeada için. Biz nicelerini yapmaya hazır ve nazırız." diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Uzunoğlu ve Belediye Başkanı Çetin de böyle bir etkinlikte yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Cem Karabay, geçen yıl 23-24 Nisan'da "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında 15 saat 10 dakika ile Norveçli Nils-Roar Selnes'e ait olan "En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama" dünya rekorunu, Yıldız Koyu'nda iki katına çıkararak 30 saat 20 dakika 19 saniye ile kırmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat