Özdilek

Eğitim

21. yüzyılın öğrenme becerileri Kocaeli’nde

TEGV Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi’nde ‘Tasarım ve Beceri Atölyesi’ açıldı

13 Şubat 2020 Saat: 20:03
21. yüzyılın öğrenme becerileri Kocaeli’nde
21. yüzyılın öğrenme becerileri Kocaeli’nde

21. yüzyılın öğrenme becerileri Kocaeli’nde

TEGV Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi’nde ‘Tasarım ve Beceri Atölyesi’ açıldı

Türkiye’nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa nitelikli eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 2020’nin ilk Tasarım ve Beceri Atölyesi, Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi’nde açıldı.


Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocukları çağdaş dünyanın gereksinimi olan nitelikli eğitim ve 21. yüzyılın öğrenme becerileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda değerli eğitim dostu Mesut Kavurt ile eşi Selma Kavurt’un adını taşıyan öğrenim birimi bünyesinde kurulan Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin açılışı, 12 Şubat günü düzenlenen bir törenle yapıldı.

Atölyenin açılışına, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Mütevelli Heyeti Üyesi Mesut Kavurt, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu ve Koordinatörü Hakan Özkum’un yanı sıra TEGV çocukları, yöneticileri ve çalışanları katıldı.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, açılışta yaptığı konuşmada, “İlkini 2018 yılında açtığımız Tasarım ve Beceri Atölyelerinin sayısı hızla artıyor. Şu ana kadar çocuklarımızı 21. yüzyılın yeni öğrenme becerileriyle buluşturmak üzere toplam 15 atölye açılışı yaptık. Bugün 2020’nin ilk Tasarım ve Beceri Atölyesi’ni açarken bu sene de açılışlarımızın devam edeceğinin müjdesini vermek istiyorum. TEGV’li çocukları yeni atölyelerle buluşturan değerli bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Mesut Kavurt ise konuşmasında “Eşimle birlikte 25 yıllık TEGV ailesinin bir parçası olmak bizler için büyük bir onur. TEGV ile birlikte eşimin ve benim hayallerimiz gerçek oldu. İlk hayalimiz bir Öğrenim Birimi açmaktı ve bu gerçekleşti bir sonraki hayalimiz ise Tasarım ve Beceri Atölyesi açmaktı ve bugün bu da gerçekleşiyor. Kocaeli’nin bilmesini isteriz ki TEGV’in kapıları herkese açık ve burada çocuklar hiçbir ücret ödemeden destek alabiliyorlar.”

Konuşmaların ardından Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti.

Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi’nde, 2018/2019 Etkinlik Yılında 1500 çocuk, yaklaşık 200 gönüllünün desteği ile nitelikli eğitim desteği ile buluştu.

Yeni nesil öğrenme imkanı sunuluyor

TEGV’in 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. İş birliği yapılan okulların ders içi saatleri ve hafta sonu katılacağı etkinliklerle çocuklarımızın gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını sağlayacak Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklarımızın coşkuyla geldiği, sevgiyle karşılandığı, eğitimle güçlendiği özel bir mekân olacak.

TEGV’de çocuklar, sosyal ve duygusal yeteneklerini geliştirirken, empati kurma ve takım çalışması becerilerini yükseltiyor, kendilerini ifade ederek özgüven kazanıyorlar. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı veren TEGV, Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi bünyesinde açılan Tasarım ve Beceri Atölyesi’nde gerçekleştirilecek tüm etkinliklere ilköğretim çağındaki çocuklarımızı davet ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat