Özdilek

Spor

V1 Challeng’de 5. Yarışı da Kazanan Can Tolon 30.000 TL’nin Sahibi Oldu

V1 Challenge 2013 sezonunun 5. yarışı İzmit Körfez Pisti’nde 27 Ekim Pazar günü yapıldı. Şampiyonada lider durumda bulunan Can Tolon bu yarışı da kazanarak sezon sonunda verilecek altın kupaya bir adım daha yaklaştı.

31 Ekim 2013 Saat: 02:35
V1 Challeng’de 5. Yarışı da Kazanan Can Tolon 30.000 TL’nin Sahibi Oldu
V1 Challeng’de 5. Yarışı da Kazanan Can Tolon 30.000 TL’nin Sahibi Oldu

 5 yarış sonunda Can Tolon 30 bin lira para ödülünün sahibi oldu. Sezonun son yarışı 16 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek.

Can Tolon Rakip Tanımadı

18 pilotun Türkiye’nin ilk yerli yarış otomobili VOLKICAR ile start aldığı  büyük yarış, İzmit Körfez Pisti’nde koşuldu. Sıralama turlarında 1:04.706’lık zamanı ile ilk sırada yer alan Can Tolon’u 1:04.890 ile Burak Çukurova elde etti. Geçen senenin  şampiyonu Yağız Avcı üçüncü sırada sıralamaları tamamladı. Büyük yarış 15:40’da başladı. 18 pilotun heyecanlı startı piste gelen motorspor severi ve VOLKICAR hayranlarını büyüledi. Birbirine eşit güçteki VOLKICAR otomobilleri ile Körfez Pisti’nin uzun düzlükleri ve hızlı virajlarında 8 tur üzerinden yarışan pilotlar rekabeti bir an olsun eksiltmedi. İlk virajda Serhat Keskin’in yol dışına çıkması yürekleri ağza getirse de Keskin yarışa devam etti. Ardından Kaya Tepe rakibi ile girdiği mücadelede otomobiline hasar verince yarış dışı kaldı. Yarıştaki tek büyük kaza Toprak Candan ile Özgür Gür arasında yaşandı. Startta beşincilik pozisyonunu Özgür Gür’e kaptıran Toprak Candan ilerleyen turlarda ataklarını sıklaştırdı. Rakibi ile girdiği sıcak mücadele sırasında yol dışına çıkarak lastik bariyerlere çarpan Candan, yarışı tamamlayamadı.

V1 Challenge ile motorsporlarına başlayan ve üç sezondur yarışan Tolon, tecrübesini Körfez’de konuşturdu. İyi bir start alan Tolon yarışı başından sonuna lider götürdü. Başarılı sporcuları para ödülü ile destekleyen Türkiye’nin tek yarış organizasyonu V1 Challenge’da Can Tolon’un kazandığı toplam ödül tutarı 30 bin lira oldu. Yarışı Burak Çukurova ikinci sırada tamamladı ve şampiyonluk şansını son yarışa taşıdı. Yarışın üçüncüsü Yağız Avcı oldu. Yağız Avcı geçen senenin V1 Challenge birincisi ancak bu sene sezon istediği gibi geçmedi. Göksun Erkek bu yarışta elde ettiği dördüncülük ile genel klasmanda üçüncülüğe çıktı.

V1 Challenge Uluslararası İçin Çalışmalar Başladı

V1 Challenge Moldova’da  yarışan Chiril Gaburici misafir pilot Körfez yarışına katıldı. Önümüzdeki senelerde V1 Challenge şampiyonasının uluslar arası olması için çalışmalarını sürdüren Volkan Işık 2015 senesinde uluslar arası boyuta taşımayı planladığı V1Challenge için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kurallarından yarışma sistemine kadar tamamı Volkan Işık’ın tasarımı olan V1 Challenge serisi halka en yakın şampiyona olarak büyük ilgi görmeye devam ediyor. Sezonun son yarışı  16 Kasım tarihinde Anyalya’da düzenlenecek ve V1 Challenge ilk kez Antalya’lı motorsporseverlerle buluşacak.

2013 V1 Challenge’a, Castrol, CMS, ISS,  Lassa, Power FM, RedBull  ve Vakkorama co-sponsor olarak destek veriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat